2020. június 23., 11:48
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szúnyoggyérítés lesz Szentendrén 2020. június 24-én az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül. A földi kémiai védekezést a lakosság és a méhészek értesítését követően, a napnyugta utáni időszakban végzik. Tartaléknapok: 2020. június 25-26.

  • Szúnyoggyérítés lesz Szentendrén 2020. június 24-én az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül.
  • A gyérítést a napnyugta utáni időszakban végzik.
  • Tartaléknapok: 2020. június 25-26.
  • A földi kémiai védekezésről a méhészeket értesítették.
  • A szer melegvérű élőlényekre ártalmatlan, de játszóterek mellett nem szórják.

Mindannyian tehetünk a szúnyogok szaporodása ellen! Hogyan?

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Védekezzen Ön is a szúnyogok ellen! »»