2022. október 17., 17:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Október végén a Bolond Istók című filmet forgatják Szentendre belvárosának különböző helyszínein. A kétnapos forgatás részleges útlezárással, forgalomkorlátozással járhat: 28-án (pénteken) a Rákóczi Ferenc utcába behajtani, parkolni nem lehetséges.

A forgatás idejére, a korhű utcakép érdekében a Városháza homlokzatáról eltávolítják a Dumtsa 150 molinót, a zászlókat és a város Európai Örökség címét őrző üveg emléktáblát, amelyek a forgatás befejeztével visszakerülnek a helyükre.

A forgatócsoport mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintett területek közelében lakók számára a lehető legkisebb zavart okozza, külön odafigyelve, hogy a lakóépületekbe, intézményekbe és üzlethelyiségekbe a ki- és bejárás, valamint az árurakodás zavartalan és biztosított legyen.

Forgatási időpontok és helyszínek:

  • Október 27. (csütörtök), 06-15 óra között – Duna-part, a Bükkös-patak torkolata (technikai terület: Duna-korzó parkolósáv, Lázár cár téri parkolósáv)
  • Október 27. (csütörtök), 12-18 óra között – Rab Ráby tér, Hunyadi utca (technikai terület: Rab Ráby tér, Martinovics utcai parkolósáv, Hunyadi utca 7., Lázár cár téri parkolósáv)
  • Október 28. (péntek), 16-21 óra között – Bogdányi út 10. (technikai terület: Lázár cár tér parkolósáv)
  • Október 28. (péntek) 07-17 óra között – Városház tér, Rákóczi Ferenc utca, a Fő tér 12., Vastagh György utca (technikai terület: Rákóczi Ferenc utca, Városház tér, Fő tér, Bajcsy-Zsilinszky utcai parkolósáv, Vastagh György utca, Lázár cár téri parkolósáv)

A használati időszak alatt különböző technikai és filmes járművek parkolása, filmtechnikai felszerelések és berendezési kellékek deponálása történik majd az említett területeken.

A stáb köszöni a lakosság megértését, türelmét!

Kapcsolódó cikk:

Forog, tessék! 29 millió forint bevételt hoztak a szentendrei filmforgatások