2018. március 9., 13:22

Nőnapi köszöntés az utakon

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Szentendrei Rendőrkapitányság közreműködésével közlekedésbiztonsági célú ellenőrzést tartott március 8-án délelőtt Szentendrén. A nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezése mellett a rendőrök ezen a napon is fontosnak tartották az egyébként egész évben kiemelten kezelt balesetmegelőzés témakör hangsúlyozását a közlekedők részére. A járművezető hölgyeknek a rendőrök ajándékkal kedveskedtek, ugyanakkor nem merült feledésbe az sem, hogy felhívják a figyelmüket a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Az akció során a rendőrök jellemzően szabálykövető hölgyekkel intézkedtek, a jó tanácsok mellett nem volt szükség semmilyen büntetés kiszabására.

Állampolgárok segítségét kérik

A Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat a segítségnyújtás elmulasztása megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az ismeretlen személy február 19-én 7 óra 30 perc és 8 óra közötti időben egy ismeretlen típusú és színű személygépkocsival közlekedett Szentendre lakott területen beül a 11-es számú főúton, Visegrád irányába a külső forgalmi sávban. Haladása során a Dunakanyar körúton a Római sánc utca kereszteződésénél található kijelölt gyalogátkelőhelyen áthalódó gyalogost elsodorta. A gépkocsit vezető ismeretlen személy ezt követően megállt, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A gyalogos a baleset során könnyű sérüléseket szenvedett.

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki szemtanúja volt a balesetnek, vagy azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szentendrei Rendőrkapitányságon (Szentendre, Dózsa Gy. utca 6/A), vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1/236-2883-as telefonszámon. Névtelenségük megőrzése mellett bejelentést tehetnek az ingyenesen hívható a 06/80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Jelzőrendszeri értekezlet a rendőrkapitányságon

Az értekezlet témája az internetes zaklatás, kirekesztés, az internetbiztonság, a tapasztalatok és a szakszerű beavatkozás lehetőségeinek egyeztetése volt. A megbeszélésen a rendőrkapitányság és a járási gyámhivatal mellett az oktatási intézmények és gyermekvédelmi szervek képviselői, valamint a Szentendrei Járási Ügyészség két ügyésze vett részt. Az értekezlet meghívott vendége és szakértője dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő volt, aki színvonalas előadást tartott a mai internetes szokásokról, az internet és a közösségi oldalak veszélyeiről.

A szakértő segítséget nyújtott a jelenlévő pedagógusok számára, hogy milyen tanácsokat adhatnak, valamint milyen veszélyekre hívják fel a tanulók és a felnőttek figyelmét. Az értekezlet zárásaként a Szentendrei Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának munkatársai közös interaktív bűnmegelőzési játékra invitálták a megjelent vendégeket, ahol a csapdába esett Gordon mackót kellett csapatmunka során kiszabadítani. Az értekezleten továbbá lehetőség nyílt arra, hogy a vendégek a témában a szakértőnek, valamint a Szentendrei Rendőrkapitányság vezetőjének, Kovács László r. ezredesnek feltegyék kérdéseiket a témát illetően.

Ovisok látogattak el Szentendrei Rendőrkapitányságra

A Szentendrei Rendőrkapitányságra látogatott el a Hold utcai Tagóvoda három csoportja március 5-én az „Ovizsaru” program keretében. A program kezdetén a Szentendrei Rendőrkapitányság kutyavezetői tartottak színvonalas bemutatót, majd a közlekedésrendészeti osztály munkatársai balesetmegelőzési előadást tartottak a gyermekeknek játékos feladatokon keresztül. A rendőrök interaktív módon hívták fel a gyermekek figyelmét a megfelelő gyalogos és kerékpáros közlekedésre. A látogatások során a gyerekek bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok munkájába is.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
hét 04

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 04

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.