2017. november 16., 12:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az év eleji kvalifikációs versenyeket követően a szentendrei Piramis Sportegyesület karate szakosztályából 10 fő versenyzőnek sikerült kvalifikálnia magát a Wadokai Karate válogatottba a Párizsban megrendezésre kerülő 45. Wadokai Karate Európa Bajnokságra. A verseny 2017. november 4-én került megrendezésre.

A csapat kiegészítve a szülőkből és testvérekből álló szurkoló táborral 2 nappal a verseny előtt izgatottan gyülekezet a Liszt Ferenc repülőtéren. Két órás repülést és 1 órás buszozást követően elfoglalhattuk szállásunkat Párizsban. A pénteki nap délelőtt városnézéssel telt, míg a délután már a verseny felkészülés jegyében. Rövid átmozgató edzést követően részt vettünk a hivatalos regisztráción, mérlegelésen. Szerencsére minden rendben zajlott. Az este már esélylatolgatással, pakolással telt. Másnap reggel korai ébresztőt és reggelit követően 06.30-kor indultak a buszok a verseny helyszínére. Alapos bemelegítést követően 08.00-kor kezdődött a verseny, mely az utóbbi évek legnagyobb létszámú és erősségű mezőnyét vonultatta fel. 22 ország versenyzői mérkőztek meg egymással kata/formagyakorlatban és kumite/küzdelemben.

A szentendrei Piramis Sportegyesület karatésai remekül helyt álltak és az alábbi eredményeket érték el:

  • Férfi csapat formagyakorlat 1. helyezés (Bereczki Roland – Kollár András – Tóth Péter)
  • Hajdler Zoltán juniur férfi kumite helyezés, junior csapat kumite 3. helyezés
  • Kollár Eszter junior női kumite 3. helyezés, junior csapat kumite 3. helyezés
  • Egei Ákos U14 kata 3. helyezés
  • Bokori Kata junior női kumite 5., junior csapat kumite 3.helyezés
  • Női csapat formagyakorlat helyezés ( Kollár Eszter – Bokori Kata – Uhlyarik Panna)
  • Boda Máté kadet kumite 7. helyezés

Egyéni versenyszámokban sajnos nem jutott dobogóra, de teljesítménye mindenképpen elismerésre méltó Nagy Ivánnak (U14 kumite), Uhlyarik Pannának ( felnőtt női kata), Kollár Andrásnak U21 kata, kumite), Bereczki Rolandnak (felnőtt férfi kata) és Tóth Péternek (felnőtt férfi kata).

Egy nagyon nehéz és fáradságos versenyen vagyunk túl, ahol a felmerülő nehézségek ellenére is sikerült helytállnunk. Büszkék lehetünk versenyzőinkre!

Az egyesület ezúton is köszöni Szentendre Város Önkormányzatának támogatását!

Tóth Attila vezető edző

A Piramis Sportegyesület várja karate (5 éves kortól) és aerobik szakosztályaiba a jelentkezőket Szentendrei edzőtermébe (Rózsa utca 8. Piramis Sportegyesület). Infó: 20-444-3160