Szakmai egyeztetés a tűzoltó-parancsnokságon - www.szentendre.hu
2017. március 2., 11:54

Szakmai egyeztetésre a tűzoltó-parancsnokságra látogatott Petricskó Zoltán általános alpolgármester és Jámbor Ferenc közbiztonsági vezető.

Andresz Csaba tűzoltó őrnagy, parancsnok meghívására Szentendre Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságára látogatott Petricskó Zoltán általános alpolgármester és Jámbor Ferenc közbiztonsági vezető. A szakmai egyeztetésen a tűzoltóparancsnok beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, tájékoztatást adott a szakmai munkáról, az elhelyezési körülményekről és a szakfelszerelések állapotáról.

A látogatás alkalmával az alpolgármester és a közbiztonsági vezető megtekintették és kipróbálhatták az önkormányzati támogatásból beszerzett MSA típusú hőkamerát, melynek segítségével sokkal hatékonyabbá vált a füsttel telített helyiségben a személykeresés-mentés és a tűzfészkek felkutatása.

A parancsnok elmondta, hogy az alapfeladat ellátáshoz a szükséges felszerelésekkel, erőforrásokkal rendelkeznek, de a beavatkozás hatékonyságának növelése érdekében több fejlesztési terve is van: többek között a tűzoltók fizikai állóképességének javítása céljából bővíteni, modernizálni szeretné a kondicionálóterem berendezését, illetve a kiképzés színvonalának emelése érdekében füstgépet szeretne beszerezni.

A megbeszélésen felmerült a tűzoltó-parancsnokság részéről, hogy szívesen vesznek részt városi rendezvényeken és az óvodákban, iskolákban vállalják oktató bemutatók, tűzvédelmi tájékoztatók megtartását, mellyel a gyerekek körében a preventív tűzvédelem fontosságára, tűzzel kapcsolatos  helyes viselkedési formákra hívják fel a figyelmet.