2018. május 28., 16:25

Idén is nagy sikert aratott a már hagyományos „nyitott szertárkapuk” elnevezésű programsorozat az országos gyermeknapon. Pest megyében kilenc hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, a két őrsön, az önkormányzati és számtalan önkéntes tűzoltóságon nyíltak ki a kapuk és fogadták sok szeretettel a kíváncsi gyermekeket és kísérőiket.

A vasárnap tartott rendezvényen a megyei hivatásos parancsnokságokon több mint 2500-an vettek részt. Az odalátogató gyermekek betekintést nyertek többek között a szentendrei hivatásos tűzoltók munkájába, beülhettek a tűzoltóautókba, kipróbálhatták a felszereléseket. Minden laktanyában az ott tartózkodó állomány rövid bemutatókat tartott a gyermekek részére.

A tűzoltók számtalan kérdésre válaszoltak, egyben a kérdezők a koruknak megfelelő tűzvédelmi ismereteket is szerezhettek. Idén is, változatlanul a tűzoltósisak és a sugárcső volt a legkelendőbb a gyermekek számára. Kipirult, lelkes, olykor csodálkozó tekinteteket lehetett látni, a megélt élmények után egészen biztosan több gyermek elhatározta, hogy felnőttként ő is tűzoltó lesz.

Fotó: PMKI Szentendre HTP