2021. november 15., 12:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A szentendreiek belátásának, jogkövető magatartásának köszönhetően sikeresnek bizonyul a közterületre helyezett útakadályok, parkolásgátló kövek felszámolása érdekében indított hatósági akció.

Az országos sajtó érdeklődését is felkeltette a biztonságos közlekedés érdekében indított önkormányzati kezdeményezés. Az októberben megkezdett intézkedések során mintegy hatvan felszólító levelet küldtek meg az ingatlantulajdonosok részére, melyben a közterület rendeltetésszerű használatát, illetve az az ingatlanok elé engedély nélkül elhelyezett útakadályok megszüntetését kérték. A hatóság és a lakosság együttműködésének köszönhetően látványosan tűnnek el a sok esetben balesetveszélyt okozó kövek, rudak, csövek, kaspók az ingatlanok előtti területekről. A intézkedés-sorozat sikere, hogy így büntetés kiszabására sem került sor.

Az önkormányzati hivatal munkatársai számára külön öröm – és mindannyiunk számára megnyugtató – a lakosság pozitív hozzáállása, hiszen egyre több helyütt már felszólítás nélkül is eredeti állapotba rendeződnek az ingatlanok előtti porták.
A korábbi cikkünkben említett utcákon túl a közeljövőben a város más területein is folytatódik a közterületet védő akció.

A Hatósági Iroda köszöni a lakosság együttműködését!

Ilyen volt:

Ilyen lett: