2023. december 6., 14:36

A Kálvária út felső szakaszán a járdafelújítás a végéhez közeledik. A munkák az útpálya bontásával és aszfaltozásával folytatódnak. Pénteken, december 8-án kezdik a pályatest felmarását, ami félpályás útlezárással fog járni. Kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az építés alatt álló útszakaszon, tartsák be a sebességkorlátozást!

Ha az időjárás engedi, a kivitelező még az ünnepek előtt szeretné befejezni az útpálya teljes felújítását is, ha az időjárás kedvezőtlenül alakul, akkor januárban kerül erre sor.

A közel 250 millió forintos beruházással a Hamvas Béla utcától a Radnóti/Damjanich utcáig mintegy 720 méteres szakaszon újul meg az útpálya és közel 900 méter hosszú, rossz állapotban lévő járdaszakaszt újítottak fel. A járdafelújítás során az ingatlanokhoz vezető bejáratok kialakításánál a kivitelező az egyedi igényeket is figyelembe vette. Az útpálya elkészülte után befejeződik a gyalogátkelők kivitelezése is. Tavasszal a zöldfelületek megújítására is sor kerül.

  • Az útpálya felújítása félpályás útlezárással jár, ami a csúcsforgalom idején torlódást, menetidő-növekedést okoz.
  • Kérjük, hogy az útépítők, a többi közlekedő biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek az éppen munka alatt lévő útszakaszokon.
  • A felmart útszakaszokon különösen óvatosan közlekedjenek, tartsák be a sebességkorlátozást.
  • A gépkocsival közlekedők – ha tehetik –, kerüljék el a Kálvária út éppen építés alatt álló szakaszát.
  • Az iskolás gyerekeknek szervezzenek telekocsis szállítást, ezzel is csökkentve a környék forgalmát.

Türelmüket és megértésüket köszönjük.