2017. január 17., 10:58

Kutyamentés, autórongálás, lopások, garázdaság, zaklatás. Év eleji rendőrségi hírek.

Medencébe pottyant kutyát mentettek a szentendrei rendőrök Tahitótfalun

A rendőröktől egy állampolgár kért segítséget 2017. január 5-én délelőtt, mivel a vele szemközti, lakatlan ház üres medencéjébe esett egy kutya. A szentendrei rendőrök a helyszínre érkezve a bejelentőtől kapott létra segítségével átmásztak a 2,5 méter magas kerítésen. A ház udvarán lévő medencében egy kistermetű kutyát találtak. Az állat nem tudott onnan kiugrani, ezért a rendőrök a létrán lemásztak, kihozták, majd pokrócba csavarták. Ezt követően szolgálati autóval elvitték az állatorvosi rendelőbe, ahol chip alapján azonosították és értesítették a kutya gazdáját.

 

Elkóborolt kutyára vigyáztak a szentendrei rendőrök a kapitányságon

Bejelentés érkezett 2017. január 16-án a délutáni órákban a rendőrökhöz, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság épülete előtt egy jól nevelt, ápolt, de kimerült kutyát találtak. A rendőrök a hideg időre való tekintettel beengedték az állatot az épület előterébe és állatorvost is hívtak hozzá. A közösségi média segítségével végül a gazdáját is gyorsan megtalálták, aki a rendőröktől átvette és hazaszállította a családi ház kertjéből elkóborolt ebet.

 

Autókat rongált, majd rendőrökre támadt

A Szentendrei Rendőrkapitányságra 2017. január 11-én a késő délutáni órákban állampolgári bejelentés érkezett, mely szerint egy férfi Leányfalun több parkoló személygépkocsit szándékosan megrongált, azok szélvédő üvegeit betörte, a visszapillantó tükröket letörte, valamint egy, a kezében a lévő késsel fenyegetőzik.

A bejelentés alapján a helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a szentendrei rendőrök. Az utcán egy vérző fejű, nagyon agresszív férfit találtak. A férfit a rendőri intézkedés megkezdésekor a rendőrök felszólították, hogy a cselekményét hagyja abba, melynek ő nem tett eleget. A kiérkező rendőr járőrök felé súlytárcsát, valamint egy törött nyakú sörösüveget is dobott. Az agresszív férfit ezt követően a rendőröknek testi kényszer alkalmazásával sikerült megfékezni és a további támadásai megakadályozása érdekében megbilincselni. A helyszínre érkező mentősök a férfit a korábban szerzett sérülései miatt ellátták, majd további vizsgálatokra egy budapesti kórházba szállították. Az elsődleges vizsgálatok alapján megállapítást nyert, hogy a férfi gyógyszereire nagy mennyiségű alkoholt ivott.

Az elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye miatt a Szentendrei Rendőrkapitányság a férfi ellen megtette feljelentését, melyet az illetékes nyomozó ügyészséghez küldött meg.

 

 

Több lopás is felderítésre került

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat K. Krisztián 27 éves pomázi lakos ellen több rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen elkövető 2016. december 23-án az éjszakai órákban egy budakalászi családi ház udvarára a kerítésen át bemászott, és onnan eltulajdonított egy lézeres fényvető lámpát, mellyel a ház volt megvilágítva. Az elkövetés helyszínén kamerarendszer rögzítette a bűncselekmény elkövetőjét és cselekményét, melynek kielemzése során megállapítást nyert, hogy a bűncselekményt K. Krisztián 27 éves pomázi lakos követte el.

A budakalászi körzeti megbízottak a 27 éves pomázi férfi lakásán tartott házkutatás alkalmával további lézeres fényvető készülékeket találtak, melynek eredetéről K. Krisztián elmondta, hogy azok szintén bűncselekmény elkövetéséből származnak. A gyanúsított kihallgatása során elmondta, hogy Pomázról, valamint Budakalászról tulajdonított el még három darab fényvető lézeres készülékeket, melyek az eljárási cselekmények során lefoglalásra kerültek.

A bűncselekmény elkövetéséből származó, lefoglalt  tárgyakat a hatóság a bűncselekmény sértetteinek visszaadta.

A K. Krisztián ellen a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya több rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat – szabadlábon hagyása mellett – eljárást.

 

 

Zaklatás miatt indult eljárás

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott K. Ádám 31 éves budakalászi lakos ellen zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a budakalászi férfi 2015. november 12-én az esti órákban egy budakalászi iskolába engedély nélkül bement, majd az ott tornázó hölgyeket titokban nézte. Az iskolából a férfit egy alkalmazott hölgy kizavarta. Ezt követően a férfi egy hónapon keresztül több alakalommal megjelent az iskolánál, ahonnan többször hazakísérte az őt elzavaró iskolai alkalmazottat, melyet a hölgy nem szeretett volna, mert a férfi viselkedése félelmet keltett benne.

A vizsgálók K. Ádám ellen folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

Garázdálkodott egy büfében

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott F. Péter dunabogdányi lakos ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 21 éves dunabogdányi férfi 2016. június 5-én az éjszakai órákban megjelent ismerőseivel egy helyi büfében. A büféből egy korábbi konfliktus miatt a tulajdonos fia elküldte a társaságot, amely miatt hangos szóváltás alakult ki a tulajdonos, a fia és a gyanúsított között. A szóváltást követően dulakodtak egymással az utcán, majd a büfé bezárt kapujába belerúgott, melynek következtében az megrongálódott. F. Pétert a szentendrei rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellene, garázdaság vétség miatt folytatott eljárást a vizsgálók a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

 

Tartozás miatt fenyegetőzött

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott F. Péter 21 éves dunabogdányi lakos ellen önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint F. Péter 2016. május 9-én az esti órákban Visegrádon találkozott egyik ismerősével, akit egy korábbi tartozás miatt megfenyegette, azzal, hogy ha nem fog fizeti neki, akkor meg fog halni.

A szentendrei rendőrök a 21 éves F. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki, az ellene folytatást eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Szentendrei Járási Ügyészségnek.

 

Szentendrei Rendőrkapitányság

 

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
ked 16

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 16

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
ked 16

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
ked 16
ked 16

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
ked 16
ked 16
ked 16
sze 17

Teátrum 2022 / A feleség negyvennél kezdődik

augusztus 17. - augusztus 18.
sze 17
pén 19

Szerb búcsú

augusztus 19.. 10:00 - 22:00
pén 19

Pörkölt Projekt koncert

augusztus 19.. 20:00 - 21:00
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26
pén 26
vas 28