Események betöltése

Advent Szentendrén

2022. 11. 26. - 2023. 01. 08.

Leírás

Szentendre belvárosa idén is ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. A hagyományos szentendrei advent szerényebben és takarékosabban ugyan, de 2022-ben is megvalósul november 26. és január 8. között.

A  forralt bor, a puncs, a kürtőskalács illatával belengett gasztronómiai és kézműves vásáron szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok várják a nem csak Szentendréről érkező látogatókat.

A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében, a tervek szerint idén is lesz Mikulásfutás, adventi gyertyagyújtás mind a négy vasárnapon a Fő téren, karácsonyi jótékonysági akciók és gyűjtések. Megtartja hagyományos koncertjét a szentendrei Musica Beata énekkórus és az adventi programhoz a P’Art Mozi és a Szentendrei Teátrum is kapcsolódik. December 31-én napközben meglepetés programra is számíthatnak a résztvevők.

A javarészt kézműves portékákat kínáló hagyományos szentendrei adventi vásáron, a Dumtsa Jenő utcában vásári forgatag várja a látogatókat november 26-tól minden nap.

Idén is lesz világító adventi kalendárium: december elsejétől minden nap egy újabb szentendrei lakos díszíti ki, és világítja meg az ablakát a szintén világító aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít Szentendre utcáin és szentestére egyszerre hoz fényt az összes ablak.

A kulturális programokkal, gyertyagyújtásokkal kapcsolatos aktuális információk nyomon követhetők az Advent Szentendre folyamatosan frissülő Facebook-oldalán.

Várjuk fényekkel és szeretettel együtt a karácsonyt!

Szentendre belvárosa