2021. augusztus 5., 18:04
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a Szentendrei Postás Szabadstrand fejlesztésére az önkormányzat 2020 decemberében közel 29,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt több eleme a strand engedélyezett nyitása előtt megvalósult, a további elemek befejezésére az önkormányzat határidő-hosszabbítási kérelmet nyújtott be.

A beruházás keretében a Postás strand engedélyezett megnyitása előtt elkészült a babakocsival érkezők, a mozgássérültek, illetve a kajakos-kenusok számára az akadálymentes lejutást biztosító zig-zag palló kiépítése. Megtörtént a kültéri, 4 állásos zuhanyzó felújítása is.

A projekt további elemeinek – a közmosdó családbarát mosdóvá alakításának,  a térfigyelő kamerák telepítésének – befejezésére az önkormányzat határidő-hosszabbítási kérelmet nyújtott be. A kérelmet a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztálya (BFKH) által 2020. december 9-én indított és 2021. március végéig tartó vizsgálati eljárása indokolta. A BFKH vizsgálati eljárása alapjaiban kérdőjelezte meg a strand mint fürdőhely továbbműködtetéséhez szükséges engedélyezést, és így a projekt önerő nélküli, pályázati forrásból történő finanszírozhatóságát is.

Az önkormányzat – a támogatói ajánlásoknak megfelelően, a fürdőzők zavartalan pihenésének érdekében – a hátralévő elemek strandszezon utáni megvalósítása érdekében, 2021. november 15-ig tartó határidő-hosszabbítást kért. A kérelem elbírálása folyamatban van.