2019. június 12., 15:01
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A korábbi nagy esőzések ugyan késleltették a kivitelezési munkálatokat, de időarányosan jól állnak Postás strand átépítésével, így a tervezett határidőre – július második fele – befejeződhet a szabadstrand felújítása.

Május utolsó napjaiban kezdődött el a Postás strand felújítása, a közel 100 millió Ft-os fejlesztés során a közösségi tervezéssel készült tanulmányterv nagy részét valósítják meg. Az elmúlt napokban a strand területén átvezető, új gyalogút kialakításán dolgoztak a kivitelezők. Az út egy része terméskő burkolatot kap, a többit pedig zúzott kővel rakják ki – jelenleg a kövek tömörítése történik.

Elkezdték a terep rendezését is: a területen növénydombokat alakítanak ki, következő lépésben pedig a már felújított tűzrakóhelyeket közelebb telepítik a folyóparthoz. A játszótér elemeit már elbontották, ezeket felújítás után visszateszik, illetve új játszóeszközöket is s telepítenek, pl. tornyos várakat, kötélcsúszdát stb. Következő lépésben felújítják a padokat, az öltözőt, melynek a közelébe egy baba-mama kuckót is felállítanak, ahol a kismamák el tudják látni gyermekeiket.

A felújítás időszakában a strand használható, de az építkezéssel érintett területet részlegesen lezárják. A munkálatok július második felében fejeződnek be.