2017. július 31., 14:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Aknay János festőművész és Ézsiás István szobrászművész konstruktív munkáit állítják ki a MANK Galériában, Szentendrei Régi Művésztelep (Bogdányi utca 51.).

A kiállítást Novotny Tihamér művészeti író nyitja meg augusztus 16-án, szerdán 18 órakor, közreműködnek: Marosz Diána és Marosz Ajna (furulya). A tárlat megtekinthető szeptember 10-ig, hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között, hétvégén 10 és 17 óra között.

Aknay János Kossuth-díjas festőművész a szentendrei progresszív festészeti hagyományok, az Európai Iskola szellemi örökségének jelentős folytatója, a klasszikus konstruktív szemléletű magyar festészet egyik meghatározó alakja. Ebben a szellemben alkotott műveiből állít ki a Pannonia – Geometria címmel nyíló kiállításon.

 

 

 

 

 

Ézsiás István szobrászművész a kortárs konstruktív szobrászat jelentős alkotója. Kassák, Malevics, Moholy-Nagy és Schöffer szellemi hagyatékához, kelet- és nyugat-európai, amerikai és hazai kortárs törekvésekhez kapcsolódnak munkái. Kiállított művei geometrikus alakzatokból létrehozott fekete acél, króm és színes plasztikák.