2023. február 23., 12:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Február 23-tól a MANK Galériában látogatható a 2022. évi Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíj nyerteseinek beszámoló kiállítása. Az ösztöndíj minden évben tíz alkotó számára biztosít lehetőséget és támogatást egyedi művészeti projektjeik megvalósítására.

A Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíjat 1987-ben alapították azzal a céllal, hogy a fiatal, 35 év alatti iparművészeket támogassák.
A művészek számára az ösztöndíj az anyagi segítségen túl szakmai mentorálást is jelent, hiszen munkájukat az ösztöndíj időszaka alatt szakmai kuratórium is segíti. Az ösztöndíjasok a támogatott év alatt elmélyülten foglalkozhatnak a vállalt projektjük megvalósításával, majd
a beszámoló kiállításon lehetőségük nyílik bemutatni az elért eredményeiket. A Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíj nyerteseinek kiállítása évről évre innovatív technológiákat, anyagkísérleteket és funkcionális tárgytervezési eredményeket is bemutat. Több olyan projekttel és termékkel is találkozhatunk ezen bemutató alkalmával, melyek aktuális társadalmi kihívásokra kínálnak megoldást. Ilyen fontos témák többek között a hulladékkezelés, a klímaválság, vagy a tömegtermelés kritikus szemlélete, melyre sok esetben egyedi termékek kialakításával alternatívákat is kínálnak a tervezők.

Kiállító művészek:
Berkes Áron Kolos, Kocsor Eszter Sára, Orr Péter Tamás, Papp Zsófia, Sáfrán Anett, Schuller Mária, Telegdi Balázs Barnabás, Vincze Borbála, Zalavári Fruzsina, Zsigó András

A kiállítás február 23-tól március 10-ig, hétköznap 9:00 és 17:00 óra között tekinthető meg a MANK Galériában (Bogdányi u. 51.)