2022. május 6., 09:39
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Május 7-én nyilvános tanácskozáson döntenek a jelentkező lakókból és képviselőkből álló városrészi munkacsoportok arról, hogy idén a Városrészi Költségvetés programban mely fejlesztési javaslatok kerülhetnek fel a szavazólapokra. Megvalósulásuk is Szentendre polgárainak szavazataitól függ. 

Több mint 350 szavazólap érkezett be a Városrészi Költségvetés 2022 programra. A szakmai feldolgozás során a szavazólapokon szereplő javaslatokat projektekre bontották, így több mint 380 fejlesztési ötletet véleményezett a Városfejlesztési Iroda, és mintegy 140 javaslatot ítélt megvalósíthatónak.

A munkacsoportok közös tanácskozása, az úgynevezett Közösségi Gyűlés május 7-én e száznegyven javaslatból fogja pontozással kiválasztani azokat, amelyek felkerülnek a szavazólapokra. Városrészenként az öt legtöbb pontot kapott fejlesztési javaslatról szavazhatnak majd a szentendreiek.

Szeretettel várják az érdeklődőket a munkacsoportok közös tanácskozására, amelyre május 7-én, szombaton 10:00 és 13:00 óra között a Központi Menzán (Szentendre, Bajcsy-Zsilinszky u. 4) kerül sor. A tanácskozás nyilvános, de tanácskozási és pontozási joggal csak a munkacsoportok tagjai rendelkeznek.