2023. november 27., 16:55

A Fiastyúk utcából, a 11-es főút mentén, a Szent István és a Rákóczi Ferenc utcán keresztül szállítják Szentendre karácsonyfáját a Fő térre november 28-án. 

A november 28-i felállítást követően szerdán a fények, csütörtökön a díszek kerülnek fel a fenyőre, hogy péntektől teljes pompájában ragyogjon méltó helyén, és fő látványossága legyen a 2023. december 2. és 2024.január 7. között, a Dumtsa Jenő utcában és a város Fő terén rendezett adventi vásárnak. A Szentendrei Kulturális Központ Advent Szentendrén programsorozatának részeként hagyományosan megrendezett adventi vására hétfőtől csütörtökig 12:00-20:00 óráig és péntektől vasárnapig 10:00-21:00 óra között várja látogatóit.

Idén egy gyönyörű ezüstfenyőt ajánlott fel a város számára egy idős hölgy, aki a mintegy tíz méteres fa adományozásával nagy örömmel járul hozzá a 2023-as Advent Szentendrén programra látogatók öröméhez, és meghatottsággal várja, hogy a Fő téren felállított fenyőt feldíszítve is megmutathassa az unokáinak.

A fenyő szállítási útvonalát kedden reggeltől a parkolás átmeneti tiltásával biztosítják, hogy a szállító jármű mindenhol biztonsággal elférjen. A fenyő szállítását megelőző napon (november 27., hétfő) kihelyezett figyelemfelhívó táblák is tájékoztatják az autósokat, hogy november 28-án 7:00 és 16:00 óra között átmenetileg tilos parkolni a Nap utca egy szakaszán, a Fiastyúk utcában, a Szent István utcában és a Rákóczi Ferenc utcában. Megértésüket köszönjük!

Borítóképünk 2021-ben készült. Fotó: Bellai László / Szentendre.hu