2017. augusztus 15., 14:44
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Pilisi Tekerő kerékpárosverseny családi túráinak egyik állomása idén is a Leányfalusi Strand. A helyszínen vizes feladatok várják a versenyzőket, és a nevezési díj tartalmazza az egész napos strandfürdőben tartózkodást. 

A Leányfalusi Strand- és Termálfürdő is egy régi, kedvelt állomása a Pilisi Tekerőnek, ezért idén sem maradhat ki a megszokott sorból.

A strand története egészen 1968-ig nyúlik vissza, amikor is próbafúrásoknak köszönhetően, 53,4 C°-os hévíz tört a felszínre. 1970-ben megkezdődött a fürdő építése, amelyet 1972-ben át is adtak. Akkor még mindössze három medencéje volt a strandnak: egy strand-, egy gyermekmedence és egy ülő medence, amely akkor a legnagyobb területű volt a strandon a maga 600 négyzetméterével. A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas 50 m-es úszómedencét 1978-ban adták át, amelyet 2006-tól egy sátortető segítségével téliesíteni lehet, hogy a KÓPÉ Vízilabda Szakosztály tagjainak a hideg időben se kelljen hanyagolniuk az edzéseket.

A strand vizét 2003-ban minősítette hivatalosan is gyógyvízzé az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőhelyi Főigazgatóság. A víz mozgásszervi betegségekben szenvedőknek segít a felépülésben, valamint egyéb idegi és izomfájdalmak csillapításában is.

Ma már 6 medence várja a hűsölni vágyókat csodás ősfás környezetben, egy kőhajításnyira a Dunától. A vendégek a strand fennállásának 40. évfordulója alkalmából megújított szauna házat is igénybe vehetik, valamint a kisgyermekeket nyáron egy delfines vízköpőkkel, kis csúszdákkal tarkított gyerekmedence várja. Ha pedig megéheznek a látogatók, számos büfé kínálatából válogathatnak az igazi, klasszikus strandos ételek közül, a sült hekktől kezdve a lekváros palacsintán át, a sajtos-tejfölös lángosig.

A Leányfalusi Strand idén a Családi Tekerő mindkét útvonalának állomása, ahol vizes feladatok várják a versenyzőket. Ráadásként a nevezési díj tartalmazza az egész napos strandfürdőben tartózkodást, tehát, kedves tekerő családok, bízzanak a jó időben, és ne hagyják otthon a fürdőruháikat, töltsenek el egy kellemes délutánt a strandon, hogy újult erővel térhessenek vissza a Postás strandi célállomáshoz! Találkozunk szeptemberben!

Nevezés, infók a PT-ről:

IX. Pilisi Tekerő – A kerékpáros kalandtúra, 2017