2018. szeptember 18., 14:29
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A X. Pilisi Tekerő 2018-ban, a Családok Évében ismét négy különböző túrahosszal várta a kerékpárosokat  szeptember 8-án, a Postás strand rajtjánál. Összesen 605 bringás állt a rajtvonalhoz, a nevezők közül 74-en a legnehezebb távon, a 100 km hosszú, 2000 m szintemelkedéses Profi100-on indultak.

A nagyszabású kerékpáros sportfesztivál az idén gyönyörű, napsütéses időben, remek hangulatban zajlott. A rendezvény sikerét mutatja az is, hogy a jubiláló térségi kerékpáros kalandtúra idén először a Magyar Kerékpáros Szövetség hivatalos versenynaptárába is bekerült. A Pilisi Tekerő Profi100-as távján a legjobb időt az évben a 35-ös rajtszámmal induló versenyző futotta, mindössze 3 óra 9 perc alatt gyűrte le a 100 km-es távot. Érdekessége az idei versenynek, hogy négyen is – a 19, 28, 52 és 54-es rajtszámmal indulók – fej-fej mellett végeztek 3 óra 55 perc eredménnyel.

A Kalandos Tekerő túratávja is komoly kihívás elé állította az indulókat, de a versenyzők állták a sarat. A Pilisi Tekerő legkedveltebb, családi távjain a jelentkezők minden korosztályt képviseltek a legkisebbektől a szeniorokig. Ebben az évben debütált a Pilisi Tekerő shop is, ahol színes, női és férfi pólók, kerékpáros felszerelések között lehetett válogatni.  Nagyon népszerű volt a K2 Kerékpárközpont eBike bemutatója: a helyszínen bárki kipróbálhatta a különleges, elektromos járgányokat.

Sok értékes, sportos ajándék mellett idén is a Neuzer által felajánlott fődíj, egy szuper kerékpár talált gazdára a tombolasorsoláson. Ahogy a korábbi években, most is a Welldance tánciskola növendékei adtak műsort a futamok után, illetve a vidám, zenés bemelegítést is ők vezényelték le. A futamokat és a tombolasorsolást követően a kellemes fáradtságot a Szeder együttes zenéje oldotta a Postás színpadán.

A Pilisi Tekerő közreműködő sportegyesületei voltak: SZKH SESZV SE, Piramis SE

Közreműködő önkormányzatok: Pomáz, Tahitótfalu, Csobánka, Pilisszentlászló.

Közreműködő állomások: Leányfalu Termálfürdő, Magyar Családi Gazdaság, Góliát Vízi sporttelep, Magyar Vár.

A verseny szponzorai: a Neuzer és a Visegrádi Ásványvíz.

Köszönet mindenkinek, és jövőre újra szeretettel várnak a szervezők minden kerékpárost a XI. Pilisi Tekerőre!