2022. július 5., 16:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

FRISSÍTÉS: Az augusztusi határidő lejárta után további legalább tíz számlálóbiztos jelentkezését várja a hivatal 2022. szeptember 8. csütörtökig.

A Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022 őszén, októberben és novemberben lebonyolítandó országos népszámláláshoz. Jelentkezni – a meghosszabbított határidő szerint – augusztus 31-ig lehet a honlapunkról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével.

FRISSÍTÉS! A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által előírt létszámkereten felül még további legalább tíz jelentkezőt vár számlálóbiztosi feladatok ellátására a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal. Jelentkezni 2022. szeptember 8-ig lehet. További részletek »»»

Felhívás a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosok jelentkezésére

A Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban bonyolítandó országos népszámláláshoz.

Jelentkezni 2022. augusztus 31. napjáig lehet az alábbi módon:

 • személyesen a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalban (2000 Szentendre, Városház tér 3.), a portán elhelyezett gyűjtőládába bedobva az adatlapot, vagy
 • postai úton a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal (2000 Szentendre, Városház tér 3.) címre, a borítékra ráírva „Népszámlálás 2022”, vagy
 • e-mailben a nepszamlalas@szentendre.hu e-mail-címen.

A jelentkezés során a Jelentkezés a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosoknak megnevezésű nyomtatványt kell kitölteni. A nyomtatvány elérhető a www.szentendre.hu honlapon és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal portáján.

A 2022. augusztus 31-ét követően beérkező jelentkezéseket nem tudjuk elfogadni.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok látják el a 2022. október 17. – 2022. november 20. közötti időszakban.

A jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a 2022. október 17. napjával induló két hétben kell az összeírói munka legalább 70 %-át elvégezni.

Díjazás:

A díjazás mértéke a számlálóbiztos által a terepen végzett adatgyűjtés alapján lakásonként és személyenként külön jogszabályban (362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklet) meghatározottak szerint változik:

várhatóan kb. bruttó 170.000.- Ft – 230.000.- Ft/számlálóbiztos

A számlálóbiztosokkal megbízási szerződést köt a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal. Számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet.

FONTOSABB TUDNIVALÓK AZ ALÁBBIAK:

A számlálóbiztos feladata:

 • körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése,
 • az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőív kitöltése az adatszolgáltatóval (ahol nem töltötték ki a kérdőívet interneten),
 • a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele,
 • folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

Előreláthatólag 100–140 címen kell kérdőívet kitöltenie, tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére.

A munkavégzés időtartama: 2022. október 17. – november 20.

Követelmények a számlálóbiztossá váláshoz:

 • nagykorú, cselekvőképes személy,
 • saját eszköz megléte, internetelérés a felkészüléshez (PC, laptop, tablet stb.),
 • e-mail-cím, telefonszám.

A kiválasztásnál előnyt jelent:

 • legalább középfokú végzettség,
 • magabiztos számítógépes ismeret,
 • megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség,
 • Szentendre, vagy Pilisszentlászló területén helyismeret,
 • rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség.

A szerződéskötés feltétele:

 • a jelentkező kiválasztása,
 • az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése.

A számlálóbiztosok a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) végzik az adatgyűjtést. Az eszközök már a feladatellátást kiszolgáló szoftverekkel telepítve kerülnek a számlálóbiztosokhoz. Kizárólag a rendszer kérdőívmodulja fut a felhasználó eszközén, minden más modul elérhetetlen.

A számlálóbiztosok felkészítését e-learning-rendszerben kívánja a KSH megvalósítani.

A képzésben résztvevők több alkalommal próbálkozhatnak a vizsga teljesítésével, amely előfeltétele az éles terepmunkának. Az oktatási rendszer 2022. szeptember 15-től érhető el a képzésben résztvevők számára.

További információ a 06/30-982-0698-as telefonszámon vagy a nepszamlalas@szentendre.hu e-mail-címen kérhető.

 

dr. Schramm Gábor
jegyző
helyi népszámlálási felelős

 

Adatkezelési tájékoztató »»»
Jelentkezési lap »»»