2021. szeptember 17., 18:14
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Városi Szolgáltató munkatársai balesetveszélyes helyzetet hárítottak el ma egy – vélhetően szándékosan – megrongált  játszótéri eszköz alkatrészeinek leszerelésével. A mászókarikák karbantartásuk után várhatóan a jövő héten visszakerülnek a játszótérre.

A 2019-ben átadott, nagy népszerűségnek örvendő közösségi pihenő- és játszótér játékeszközein sajnos gyakori a meghibásodás. Bár nagyon esztétikusak és változatosak, a nagy igénybevétel és a nem életkor szerinti használat miatt egyre gyakrabban szükséges a játékok egyes elemeinek cseréje, javítása. Sajnálatos módon nem csak az idő vasfoga és a játékok túlterheltsége jelent problémát, hanem a vandalizmus is. A Postás strand moduljai 14 éves korig használhatók, ennek ellenére idősebbek is gyakran felkapaszkodnak rájuk. A „Bástya” fantázianevű játékkal azonban nem ez történt, a VSZ munkatársai szerint ugyanis a meglazult, kis híján balesetet okozó, önzáró anyacsavarral rendelkező játékelemet csak szándékosan lehet kilazítani, rendeltetésszerű használat mellett ez lehetetlen.

Lakossági bejelentés alapján a VSZ dolgozói szeptember 13-án kivonultak a helyszínre és az akkor bejelentett, meghibásodott játékelemeket javították, a csavarokat meghúzták és a játszótér összes játszóeszközét átvizsgálták. Négy nappal később, vagyis ma a VSZ Parkfenntartási és Köztisztasági Divízió játszótéri ellenőrzésre jogosult munkatársa újra átvizsgálta az összes játszóeszközt.

A játszóteret fenntartó városi cég a játszóeszközöket havi rendszerességgel operatív ellenőrzésnek veti alá, valamint háromévente egy külső szervezet által készített időszakos jelentés is készül róluk. Ez éppen a következő hetekben lesz esedékes.

A lakossági bejelentések nagyon hasznosak, mert így a köztes időben felmerülő balesetveszélyes helyzeteket is egy munkanapon belül orvosolni, javítani tudják.

Bejelentésével, kérdésével keresse a Városi Ügyfélszolgálatot:
Tel.: (26)- 300-407 – E-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu

Frissítve, 2021.09.18:

A Városháza illetékes munkatársaitól megtudtuk, hogy a fentieken túl a Postás Szabadstrandon 2021. szeptember 23-án utó-felülvizsgálati eljárás keretében garanciális bejárás lesz, a beruházás egészét vizsgálják, melyek részeként a játszótér állapotát is ellenőrzik.

 

(Borítókép: Bellai László)