2023. szeptember 21., 17:28

A Városi Szolgáltató NZrt. folyamatosan figyeli és szükség esetén javítja a szentendrei játszóterek játékait és az egyéb szabadtéri sporteszközöket. Most a fitneszparkok felülvizsgálatára koncentrálunk: a cél, hogy a kormányhivatal által lezáratott eszközök minél hamarabb újra használhatóak legyenek – tájékoztatta a lakosságot a VSZ. A posztot változatások nélkül tesszük közzé. 

„A szabadtéri sporteszközök üzemeltetését a 2020. november 30-án hatályba lépett ITM-rendelet szabályozza. Eszerint a fitnesz eszközök időszakos műszaki felülvizsgálatát háromévenként kell elvégezni. Tekintettel arra, hogy a Pest Vármegyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi munkatársai szerint a szentendrei fitnesz parkokban egyes eszközök időszakos műszaki felülvizsgálata nem történt meg, a hatóság megtiltotta azok használatát a felülvizsgálat megtörténtéig.

A VSZ szeptember 20-án ezért átmenetileg körbe szalagozta és a következő helyeken lezárta a sportparkokat: a Postás strandon a délit, a Czóbel parkban, a Pap-szigeten, a Füzes parkban és az izbégi sportpályánál találhatót, a Károly utcait, valamint a Kőzúzó utcai gördeszka pályát. A legújabb, idén augusztusban a Postás strandon átadott edzőpark továbbra is használható.

A VSZ a szükséges esetekben a felülvizsgálatokat, javításokat folytatja, és kezdeményezi a hatósági lezárás haladéktalan feloldását, mert álláspontunk szerint a tanúsítványok megújításának határideje még nem járt le.

A cél, hogy a javítások elvégzése és az eszközök használhatóságát tanúsító vizsgálati eredmény lezárulta után minél hamarabb újra, teljeskörűen használhatóak legyenek a sport- és fitneszparkok. A kellemetlenségért a lakosság elnézését kérjük.”