Megszépült a Daru piac tér - www.szentendre.hu
2017. október 10., 10:17

Október 9-én adták át hivatalosan is a megszépült Daru piac teret. A 1,5 millió forintba került beruházás során cserjéket, fákat, évelő növényeket telepítettek, az íves kőkáván pedig hangulatos ülőfelületeket alakítottak ki.

Az átadó ünnepségen Petricskó Zoltán alpolgármester, a körzet képviselője elmondta, hogy megválasztásakor egyik vállalása a belvárosi zöldfelületek megújítása volt. A Daru piac megújítása is ennek a munkának a része. Eddig megújultak a Rév és a Bogdányi, valamint a Bartók Béla és Angyal utcánál lévő területek, a Barcsay téri játszótér, a Bükkös-patak torkolata, a jövő évben pedig a Tobakosok keresztjét és környékét teszik rendbe.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester hozzátette, hogy jó érzés számára visszatérni egy olyan helyre, ahol nem is olyan régen utcafórumot tartottak, és azóta már elkészült egy fejlesztés. Mint mondta, a városvezetés számára nagy feladat a rendelkezésre álló források helyes beosztása. Kívánta, hogy a lakóknak legyen örömük a szép zöld környezetben, s használják a megújult pihenőhelyet még szívesebben közösségi térként.