2020. december 21., 11:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Kálvária út felújításának műszaki átadása 2020. december 16-án megkezdődött. Az átadás első lépéseként Pilis Dániel alpolgármester, Kosztek Gabriella projekt-gazda, Horváth Frigyes műszaki ellenőr és Vörös Gábor, a kivitelező felelős műszaki vezetője bejárták a felújított útszakaszt.

A bejárás során jegyzőkönyvbe vették a hibákat, melyeknek kijavítását megkezdte a kivitelező, a Strabag Általános Építő Kft. Fontos tudni, hogy esős, nedves időben nem lehet felfesteni a burkolati jeleket, ezért erre később kerül sor, amikor az időjárás is alkalmasabb erre. A felújítás költségei csak a teljesítést követően kerülnek kifizetésre.  Tavasszal alakítják ki a járdák melletti zöldfelületeket, akkor telepítenek fákat, rendezik a rézsűt, és helyeznek ki korlátot a közműaknáknál.

Most, a lakótelepre vezető forgalmas út Kálvária tér – Hamvas Béla utca közötti szakasza újult meg, mintegy 460 méteren. A beruházás során a Vízművek az önkormányzattal együttműködve, az 50 éves ivóvíz-gerincvezetéket is kicserélte az Apáti u. – Álmos utca közötti szakaszon.

A beruházás bruttó költsége: 42.207.011 Ft.
A projekt megvalósításához 30.000.000 Ft pályázati támogatást nyert a város.