2024. május 2., 15:04

A szentendrei PhotoLab legújabb kiállítása egy egzotikusnak ható, mégis nyomasztó világba kalauzolja a látogatót. A többszörös díjnyertes fotográfus, Kudász Gábor Arion 2019-ben két hónapot töltött Vietnámban, analóg és digitális kameráival megörökítve nemcsak a vidéket, az épületeket, de a sorsokat, családi viszonyrendszereket is. Fiatalokkal beszélgetett ambícióikról, álmaikról, amelyek gyakran messzi tájakra repítették álmodóikat.

Kudász Gábor Arion: Tropical Depression / áp thấp nhiệt đới

A megnyitó időpontja: 2024. május 10. (péntek), 18.00
Helyszín: PhotoLab – Vajda Múzeum, Szentendre, Hunyadi u. 1.

A kiállítás 2024. május 11. – október 13. között, szerdától vasárnapig 10-18 óra között látogatható. A kiállítás brosúrája IDE kattintva tekinthető meg.

Dokumentarista megközelítése olyan kompozíciós eszközökkel párosult, amelyek ezeket a kimondott vagy kimondatlan elképzeléseket rafináltan és nagy tapintattal közvetítik. A PhotoLab terében látható, fekete-fehér fotóanyag nem akarja palástolni a művész benső gyötrelmeit, amelyeket a családjától való távollét és a párás vietnámi éghajlat okozta kihívások keltettek.

A kiállítást izgalmas programok fogják kísérni. A múzeum vendége lesz egy pódiumbeszélgetésen a vietnámi származású, Magyarországon befutott dizájner, Anh Tuan, aki nemcsak ruhákat, de enteriőröket és ételkreációkat is tervez. A kiállítás zárásaként bemutatják Kudász Gábor Arion új művészkönyvét, amely a Vietnámban fotózott anyagból nyújt  szélesebb válogatást.

Kudász Gábor Arion elismert fotóművész, többek között a Magyar Köztársaság Balogh Rudolf-díjával, Robert Capa-nagydíjjal és a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjával kitüntetett alkotó. 2003-ban szerezte fotográfus diplomáját az akkori Iparművészeti Egyetemen (ma MOME), ahol azóta tanít is. 2013 óta a fotográfia mesterprogram vezetője.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.