Lesz-e, és mikor lesz döntés az IPA egyedi kompenzációjáról?

Az IPA csökkentéssel és az újrafelosztással kapcsolatban megkerestük a Belügyminisztériumot is. Szerettük volna megtudni, mi alapján döntenek a huszonötezer főnél nagyobb városok esetében, mennyire lesz transzparens a döntéshozatal, mi határozza meg a támogatások összegét, mire számíthatnak a kistelepülések, mennyit kapnak vissza, hogyan zajlik a folyamat, és mennyi segítséget jelent az IPA-csökkentés a kis- és középvállalkozók számára?

Ehhez képest a meglehetősen rövid válasz első felében leírták az ismert tényeket, azaz, hogy a huszonötezer főnél nem nagyobb lakosságszámú települési önkormányzatok számára biztosított támogatási program részleteit a pénzügyminiszter 2021. január 31-éig kidolgozta.

„Az önkormányzatoknak a működőképesség megőrzése vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében 2021-ben is lehetőségük lesz támogatási igényt benyújtani költségvetési forrás terhére, erre 6 milliárd forint áll rendelkezésre. A pályázati kiírás előkészítése folyamatban van” – írták válaszukban.

szevi.hu