2017. június 7., 09:19
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Welldance táncosai május utolsó hétvégéjén ismét bizonyították több műfajban való jártasságukat a nemzetközi zsűri előtt. Az ESDU World Dance Masters hazai válogatójáról három aranyéremmel jutottak ki a táncosok immár hatodik alkalommal a horvátországi világdöntőre, ahonnan két dobogós helyezéssel és egy hatodik hellyel tértek haza.

Az idei részvételt is hónapokon át tartó felkészülés és számos hazai rangadó előzte meg, melyek nagyban segítették a megfelelő fizikai és mentális állapot elérését, hogy egy világbajnokság döntőjében csúcsformát tudjanak hozni a táncosok. Az idén 10 éves múltra visszatekintő ESDU DanceStar versenysorozat világdöntőjén eddig sosem látott induló létszám, több, mint 7000 táncos volt jelen 14 ország képviseletében különféle műfajokban. A döntők öt teljes napon át zajlottak a gyermektől egészen a felnőtt korosztályig, és az ötödik nap végén hirdettek eredményt minden kategóriában. A Welldance idén egy duóval, egy akrobatikus rock’n’roll csapattal, és egy hip-hop show formációval vágott neki a minden évben felejthetetlen élményt nyújtó táncos rangadónak, mely idén újabb nagyszerű eredményeket hozott az egyesületnek.

A „B” ligában továbbjutott Single Ladies akrobatikus rock and roll csapat Open senior csoport kategóriában 13 csapat közül bizonyult a legjobbnak, a szintén „B” ligás Royal Girls duó pedig 14 duó, illetve trió közül a dobogó második fokára állhatott fel. Az „A” ligában indult Welldance Crewsion a 11 MTV Commercial senior formáció között a 6. helyen végzett, a csapatban egyébként korábbi arany-, illetve ezüstérmesek szerepeltek. A Welldance-öröm ismét leírhatatlan, főleg, hogy az egyesület alapításának 15. évfordulója előtt az alapító elnök, Szépolt Gabriella tanítványainak immáron edzőként is sikerült ilyen nagyszerű eredményeket elérniük, ráadásul egy nemzetközi megmérettetésen.

A Welldance Sporttánc Egyesület ESDU DanceStar 2017 döntős csapatai:

SINGLE LADIES – Open Senior csoport, „B” liga: I. hely

Bajna Dorottya, Balogh Réka, Egei Eszter, Korcsog Laura, Korpos Júlia, Mendik Ágnes, Sárady Rebeka, Swinburn Viktória

Felkészítő edző: Horváth Viktória

ROYAL GIRLS – MTV Commercial Junior duó, „B” liga: II. hely

Major Dorka, Nagy Dorina

Felkészítő edző: Bogdán Edina

WELLDANCE CREWSION – MTV Commercial Senior formáció, „A” liga: VI. hely

Bajna Dorottya, Benkő Fanni, Both Fióna, Einöder Fanni, Érsek Alda, Fehér Cintia, Herczeg Zsófia, Horkai Nikoletta, Korcsog Laura, Lipcsey Boglárka, Nagy Henrietta, Petresevics Kitti, Sárközi Panna, Schumann Réka, Swinburn Viktória, Széles Anna, Valentin Gabriella, Vincze Natália Bernadett

Felkészítő edző: Knapcsek Kitty

 

Szeretettel gratulálunk a Welldance-táncosok újabb kiváló eredményeihez!

Bővebb információ: www.welldance.hu; www.facebook.com/WelldanceSE