2017. június 22., 15:08

Megkezdődnek az Egres utcai út- és hídépítés előkészületi munkálatai 2017. július 3-án. A jelenlegi híd teherbírása megközelítően mindössze 3,5 tonna, az épülő új, kiszélesített híd alkalmassá válik 40 tonna össztömegű járművek közlekedésére is. A kivitelezés július 3-án kezdődik, a befejezés az időjárás függvényében október 15-re várható.  A kivitelező a B Build & Trade Kft.

Szentendre Város Önkormányzata az Egres utcai Óvoda átadását követően, a közlekedési helyzet javítását célzó intézkedéseket tervez. Ezek egyike az Egres u. Sztaravoda-patak hídjának és a hídhoz csatlakozó útszakaszok kiszélesítése, a közúti kapacitás és forgalombiztonság növelése érdekében. A műszaki megoldások kialakítását, valamint a terv véglegesítését többszöri konzultáció, egyeztetés előzte meg.

A munkálatok során az Egres úti híd és 50 méteres vonzáskörzetében hídépítés, útépítés és közvilágítás kialakítás (bontási munkálatok, alapozás, felszerkezet kialakítása – útpálya és járda –, szigetelés, töltéslezárás, vízelvezetés, zsaluzás, korrózió elleni védelem kialakítása, közműépítés zajlik majd.

A felújítást a város saját forrásból finanszírozza, éves költségvetési keretéből, a beruházás összköltsége bruttó 63 millió Ft.

Július 3-án napközben kezdődnek meg az Egres utcai út- és hídépítés előkészületi munkálatai. A konkrét építkezés megkezdésekor a híd lezárásra kerül, de a munkálatok függvényében időszakosan megnyitják a forgalmat a közlekedő járművek előtt. Az építkezést a lehető legrövidebb időtartamra tervezi az önkormányzat, azonban a technológiai előírások miatt több hétig tart a munka, többek között az új híd betonszerkezetének kötési ideje miatt is. A cél, hogy a híd minél rövidebb ideig legyen lezárva, hiszen az a lakosság számára kulcsfontosságú a mindennapi életben.

Július elejétől a gyalogosan közlekedők a Csend utcában kihelyezett ideiglenes hidat használhatják (az Egres utcai hídtól kb. 60 m-rel lejjebb, a Csend utcai patakátkelő helyén.)

Tervezett forgalmi rend, javasolt kerülőutak a kivitelezés alatt:

Felfelé egyirányú: Egres u. – Óvíz u. – Csend u. – Remény u. – Barackos út (a mellékelt térkép szerint)

Lefelé egyirányú: Barackos út – Csend u. – Tábor u. – Óvíz u. – Egres u. (a mellékelt térkép szerint)

A kerülő utak kijelölését szakmai szempontok alapján, többszörös vizsgálat előzte meg. A kijelölt kerülőutak a legbiztonságosabbak mind a gyalogosok, mind a gépjárművel közlekedők számára. Az utak egyirányúsítását szintén közlekedésbiztonsági szempontok indokolják. A nagy horderejű beruházás forgalomtechnikai kérdéseinek esetében elsősorban a szakmai szempontokat kellett figyelembe venni. A munkálatok ideje alatt kérjük a lakosság megértését és szíves türelmét!

Az elkerülő útszakaszokon több javítást is végeznek a híd lezárásáig. Többek között az Óvíz utcában útjavítást, a Tábor u. – Csend u. szakaszán a lépcső áthelyezésre kerül, hogy a megnövekedett forgalom mellett is biztonságos legyen a kanyarodás.

Kérjük a szentendrei polgárokat, hogy az ideiglenes forgalomváltozás ideje alatt elsősorban a mellékelt térkép alapján is tájékozódjanak, mert az utcák különböző térképeken és a köznyelvben történő megnevezései között eltérések mutatkoznak

 

 

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
szo 09

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
szo 09

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.