2016. június 23., 14:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Van egy szőnyege, esernyője, madáretetője, petróleumlámpája? Ha szeretné viszontlátni a színpadon díszletként a Teátrum Telitalálat előadásán, várják a DMH udvarán (Duna-korzó 11/a) július 9-én, szombaton 10 és 13 óra között!

A Szentendrei Teátrum és Nyár idei rendezvénysorozatának keretében különleges premiert láthatnak a nézők 2016. augusztus 5-én, pénteken a Városháza udvarán: Joao Bethencourt „Telitalálat!” című komédiáját. A felhőtlen kacagást és önfeled szórakozást ígérő ősbemutató igazi jutalomjáték a benne szereplő három színésznek, Kovács Vandának, Őze Áronnak és Vasvári Csabának, valamint izgalmas szakmai feladat a színész-rendezőnek, Sipos Imrének.
Matyi Ágota díszlettervező bővérű színekben pompázó világot álmodott a végtelenül szellemes és akciódús történet hátteréül, megidézve a színhely, Rio de Janeiro forró hangulatát. A pezsgő, élettel teli mediterrán hangulatot színes ajtók, tarkabarka kiegészítők, illetve egy kulcsokból álló szélcsengő segít majd megidézni a színpadon – így kapcsolódik össze Szentendre és Rio de Janeiro térben és időben!

A produkció több hónapos próbafolyamata alatt azonban nem csak egy újabb nagyszínpadi előadás születik Szentendrén, hanem egy különleges közösségi élmény részeseivé is vál(hat)nak az itt lakó színházszeretők, amennyiben az alábbi – számukra már nem használatos – kisbútorokat, kellékeket, kiegészítőket, dísztárgyakat elhozzák otthonról és ’örökbe adják’ az előadás részére:
– szőnyeg
– falikút
– apácarácsos kerítés
– kartámlás/támlás szék
– nádfotel
– esernyőtartó, esernyő
– díszpárna
– színes doboz
– könyvek, újságok
– fényképkeret
– virágcserép művirággal
– madáretető
– szélcsengő
– petróleumlámpa
– Mária szobor
– szemetes kosár

A felajánlásra szánt kisbútorokat és tárgyakat, valamint eredeti tulajdonosaikat 2016. július 9-én, szombaton 10 és 13 óra között hűsítővel és harapnivalóval (limonádéval és pogácsával) várja a rendező, a díszlettervező, valamint két színész a DMH udvarán (Duna korzó 11/a). A kötetlen találkozások, ismerkedések, beszélgetések során a színpadképbe illeszkedő tárgyi adományokat Matyi Ágota és Sipos Imre közösen választják majd ki, az örökbeadásokról pedig hamisíthatatlan Telitalálat-fényképek is készülnek!

A különböző helyekről érkező szentendrei tárgyak színpadi találkozójáért természetesen a köszönet sem marad el: a büszke adományozók a produkció nyilvános főpróbáján, 2016. augusztus 4-én, este láthatják felajánlásaikat ’szerepelni’ a Városháza udvarának nagyszínpadán. Az örökbeadókat továbbá szeretettel várják a nyilvános főpróbát követő zártkörű játékos Borkaszinóra!

Hozzuk össze együtt a telitalálatot!

Az előadásról további információk, illetve az online jegyvásárlási lehetőség itt található: http://szentendre.jegy.hu/program/telitalalat-70007