2022. november 2., 18:13
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre idén tavasszal sikeresen pályázott 70 db facsemetére a MOL-Új Európa Alapítvány Neked Zöldül! programjának keretében. Október végén a közösségi ültetésben Hazai Attila főkertész irányításával az önkormányzati képviselők mellett diákok és önkéntesek is részt vettek.

Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően 70 db kőris és hárs facsemetével gazdagodott a város. Elültetésükre Hazai Attila főkertész az önkormányzati képviselők és egy csapat iskolás bevonásával toborzott önkénteseket. Az akciót kétkezi munkával támogatták mások mellett a Civil Kotta Egyesület, a Fidesz Szentendrei Szervezete, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület tagjai. Köszönet mindenkinek, aki részt vett a programban és segített elültetni a facsemetéket, amelyek locsolása a Városi Szolgáltató feladata lesz.

A november 2-án szerdára, a Barcsay iskola előtti területre tervezett faültetés betegség miatt elmaradt, de egy későbbi időpontban megszervezi a vársvezetés. Az új időpontról az önkormányzat hivatalos csatornáin hírt adunk.

A nyertes pályázat részleteiről az eseményt népszerűsítő cikkünkből további részleteket is megtudhatnak az érdeklődők.

(Borítóképünk a Püspökmajori Lakótelepen készült 2022. október 29-én.)