2019. május 7., 10:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nagy sikerrel zajlott május 2-4. között a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban a Hangszert a kézbe eseménysora. A 30. állomásához érkezett országjáró zenei programsorozat ezúttal Szentendrén várta a hangszerek és az élmény alapú zenélés iránt érdeklődőket.

Az ingyenesen látogatható zenei játszótéren ki lehetett próbálni az ütőhangszereket, a gitárokat, a billentyűs, népi és klasszikus hangszereket, és beleshettünk a stúdiós szekciókba is. Az interaktív hangszerkiállítást a város iskoláscsoportjai, családok, érdeklődők látogatták ezen a három napon.
Az ünnepélyes megnyitón Tardy-Molnár Anna, a MANK Nonprofit Kft. ügyvezetője, Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum igazgatója mondott köszöntőt.
Szentendre polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós is rész vett a megnyitón, és nagy örömmel próbálta ki az ütős hangszereket és szintetizátorokat. A megnyitó hangulatát emelte virtuóz gitárjátékával Benkő Zsolt, aki egyik előadója volt az eseménysornak.
Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője a hangszerkiállítás megnyitóján a program elmúlt éveit összegezte:
– A Hangfoglaló program éppen egy hét múlva lesz öt éves. Ebben az öt évben közel 4 milliárd forintot szántunk a könnyűzene támogatására. Ezt azért tudtuk megtenni, mert találtunk olyan településeket, mint például Szentendrét, ahol nagyon sok olyan zenészt, szervezőt ismertünk meg, akik fontosnak tartják, hogy a könnyűzene eljusson sokakhoz. Nemcsak a Hangszert a kézbe kiállítással kapcsolódhattunk Szentendréhez, hanem az induló zenekari alprogramunkkal is, melynek égisze alatt sok zenekarunk lépett fel Szentendrén. Nagyon remélem, hogy induló zenekarainkból még jó néhányan fellépnek itt. Klubtámogatói alprogramunkban olyan helyeket szeretnénk felkarolni, amelyek az élő könnyűzenét, koncerteket támogatja. Nagy örömünkre szolgál, hogy Szentendrén ilyen helyet is találtunk, és bízunk benne, hogy a Szentendrei Kulturális Központ Barlangjával továbbra is jó kapcsolatunk lesz.