2020. október 28., 13:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az első hideg beköszöntével mindig nagyobb figyelem irányul az utcán élő honfitársainkra. A fagy rettentően megviseli az emberi szervezetet, idén pedig még a koronavírus megfertőződésének a kockázata is nehezíti a kintlétet, ezért a Szentendrei Rendészet munkatársai, mint minden évben, most is kiemelt figyelemmel kísérik a hajléktalanok sorsát, és segítik őket abban, hogy bejussanak a hajléktalan szállóra.

Papszigeten, Postás Strandon, HÉV megállónál, a közterületek padjain is számos embertársunk tölti a mindennapjait. Jelenleg a fagyos éjszakák, hamarosan pedig a hideg nappalok is megnehezítik a kint létüket. A Szentendrei Rendészet munkatársai még a folyamatos fagy beállta előtt járják a várost, hogy felhívják a hajléktalanok figyelmét arra, érdemesebb lenne a hideg időben a hajléktalanszállóra menniük.

A hajléktalanellátásban a Nappali melegedő 08.00-18.00.óráig, az Éjjeli menedékhely 18.00-08.00 óráig tart nyitva az év minden napján. Az épület fertőtlenítő nagytakarítására és a szellőztetésre 07.00-09.00, és 15.00-17.00 óra között kerül sor. A szálló ekkor is nyitva tart, az ellátottak a szálló udvarán maradhatnak.

A menedékhelyen a téli, hideg időszakban az étkezés mellett tisztálkodásra, és mosásra is lehetőség van, illetve hetente egyszer orvosi ellátást is igénybe tudnak venni a rászorulók, ami jelenleg, a koronavírus járvány idején kiemelten fontos. Jelenleg, a COVID-19 miatt beérkezéskor lázmérés is történik, az arcmaszk használata pedig itt is kötelező.