2022. szeptember 22., 18:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Zökkenőmentesen, a tervek szerint zajlott szeptember 22-én a Mindenki Szentendréje Egyesület által  szervezett első, közösségi gyalogjárat. A Gyalogbusz Szentendre szervezői minden hétköznap reggel szeretnék folytatni a kisdiákok biztonságos, gyalogos iskolába jutását segítő programot.

Az Autómentes Napra hirdetett első gyalogbuszos esemény a Bükkös-parti játszótéri indulást követően a belvárosig tartott. A próbanap hűvös reggelén szerény létszámú, ám annál lelkesebb csapat menetelt jó hangulatban a patak partján a Templomdombi, a II. Rákóczi Ferenc és a Szent András Általános iskolákig. A próbaüzemben résztvevő gyermekek büszkén viselték az apró ajándékba kapott gyalogbuszos kitűzőket.

Ahogyan korábbi cikkeinkben ITT és ITT említettük, a Gyalogbusz Szentendre programban való részvétellel jelentősen csökkenthető a belváros és a 11-es út tehermentesítése a reggeli órákban. Az egészség és a fenntarthatóság megőrzésének szándékával alakult csoportba a szervezők továbbra is várják a szülői kísérők és lelkes gyermeke(i)k jelentkezését.

A csatlakozáshoz szükséges űrlap kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe, töltse ki Ön is!

Október 8-án, (szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a Gyalogbusz program tájékoztatójára a Szentendrei Civil Házban (Péter Pál utca 1.), ahol észrevételeiket, ötleteiket és útvonalterveiket oszthatják meg egymással a résztvevők.

További információ a Gyalogbusz Szentendre közösségi oldalán vagy a gyalogbusz.szentendre@gmail.com e-mail címen kapható.

Borítókép: Gyalogbusz Szentendre Facebook oldala