2023. október 17., 17:04

Ahogy másfél héttel ezelőtt már beszámoltunk róla, megkezdődött a leégett SPAR áruház bontása. Mostanra eltűntek a régi áruház maradványai, és a beruházó még a héten nekiáll az ideiglenes parkoló kialakításának, amelyet várhatóan jövő csütörtökön adnak majd át.

Az eredeti terveknek megfelelően gyors ütemben folyik a leégett SPAR áruház bontása. Ahogy Egyházy Tibor, a SPAR hálózatfejlesztési és ingatlangazdálkodási igazgatója október 5-én a Szentendre.hunak elmondta, három hét alatt készülnek el az egykori áruház helyén kialakítandó ideiglenes parkolóval. Az ütemezés szerint másfél hét állt rendelkezésre a torzó lebontására, amely kedden járt le, és amint felvételeinken látható, valóban eltűnt az épület maradványa, így hamarosan kezdődhet az ideiglenes parkoló kialakítása, amelyre újabb másfél hét áll rendelkezésre.

A tervek szerint október 26-án adják át a szentendreieknek a az ideiglenes parkolót. Ezt a területet később, az áruház megnyitását követően parkosítják, illetve a Vasúti villasoron is fákat, bokrokat ültetnek majd.

Az egykori áruháztól mintegy száz méterrel épül fel a modern, új SPAR-áruház, azon a területen, ahol jelenleg a régészeti feltárás folyik. A várhatóan jövő év végére elkészülő áruház alatt mélyparkolót alakítanak ki a vásárlók számára. A majdani áruház melletti és mögötti területen parkolókat alakított ki a beruházó, ahol hatalmas molinók segítik a parkolni szándékozók tájékozódását. Annál is inkább fontosak ezek az útbaigazítást adó jelzések, mert az építkezés előrehaladtával változni fog, hogy az adott időszakban éppen hol lehet majd parkolni. Erre első alkalommal várhatóan a leégett áruház helyén most kialakítandó ideiglenes parkoló átadásakor, várhatóan másfél hét múlva kerül sor – érdemes tehát figyelemmel követni az útbaigazítás segítő jeleket, feliratokat.

A fejlesztés részleteiről folyamatos tájékoztatást adunk: a projekttel kapcsolatos minden hír és fontos információ megtalálható aloldalunkon: https://szentendre.hu/a-hev-allomas-es-kornyekenek-fejlesztese/

(Fotó: Bellai László / Szentendre.hu)