Kedvcsinálónak napról-napra bemutatjuk a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvény három napja alatt kapható GastroArt desszerteket. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet egy fantázianévvel jelölt artisztikus desszertkompozícióban. A kilenc édességet kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezte és készítette el.
augusztus 26–28.
Dorothea Bistro Café
Szentendre, Fő tér 15. (a Jankó János utca felől)
URIMÓDI BATIKOLT SAJTTORTA
gluténmentes sajttorta
Alkotópáros: Ur Eleonóra batikművész és Ryan Hoyt, a Dorothea Bistro Café tulajdonosa
A desszert Eleonóra Európa című festményéhez készült, amelyen az aranyesőt és a sárgarigót festette meg. Színvilága: sárga, arany, türkizkék, lila és bézs.
Ryan összeállításában a sajttorta fehércsokoládés, sajtkrémes, többrétegű tejszínkrémtorta, blanchirozott mandulából készült tészta között, maracuja-mangó püré márványozással.
Kérje és kóstolja az Urimódi batikolt sajttortát!