2020. július 13., 16:25
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A város vezetői folytatták a játszóterek személyes bejárását, 2020.07.13-án a  Szegedi utca, valamint Püspökmajor több játszóterét látogatták meg. A Szegedi utcai játszótéren lakossági fórumot is tartottak, amelyen részt vett Fülöp Zsolt polgármester, Hernádi Krisztina Nóra és Helyes Imre Mihály önkormányzati képviselők, Mandula Gergely, a VSZN Zrt. vezérigazgatója, valamint Reményi Barbara, a VSZN Zrt. játszóterek fejlesztéséért felelős munkatársa.

A Szegedi utcai játszótéren tartott lakossági fórumon  a részt vevő szülők több dologra is felhívták a városvezetés figyelmét. Kiemelték, hogy az egyik mászójátékot, a mozdony kormányát és a kerítést javítani kell, és jelezték, hogy több hintára, és egy baba-mama hintára is lenne igény. Fontosnak tartották az esésvédő homok pótlását, valamint hogy a homokozókat esténként takarófóliával védjék. Az ötletelés során felmerült a vizesblokk kérdése is, amelyre a Városi Szolgáltató készít terveket a szükséges vizsgálatokat követően.

A szemle a Püspökmajori lakótelepen folytatódott. A Fehérvíz utcai játszótér legnagyobb problémája, hogy kevés az árnyékos terület, így még a késő délutáni órákban is nagyon meleg van. Ennek enyhítésre  további napvitorlák telepítését tervezik. A Szmolnyica sétány játszóterén az ivókút hiányát emelték ki.  A Széchenyi-téren néhány játék karbantartása mellett felmerült a teljes körbekerítés lehetősége is. A legrosszabb állapotban a Hamvas Béla utcában található terület van. Ott több játékot is ki kell cserélni, át kell festeni.

A két szemle tapasztalatai és a szülői javaslatok alapján kiderült, hogy a legtöbb játszótéren hasonlóak a fejlesztési igények. A legtöbb helyen szeretnék  a vizesblokkok kialakítását, a homokozók esti befedését, ahol lehet, a játszóterek esti bezárását, és a játszóterek folyamatos karbantartását, esetleg új játékok telepítését. A városvezetés és a VSZN Zrt. terveket készít az igények megvalósítására. Ezen tervek között szerepel az is, hogy kiemelt játszótereket jelölnek ki. Ezeken a helyeken nagyobb fejlesztéseket is megvalósítanának, például vizesblokkokat alakítanának ki, szükség esetén pedig biztonsági kamerákat is felszerelnének a területre. Legfontosabb feladatnak azonban a játékok karbantartását határozták meg Szentendre összes játszóterén.