2022. augusztus 31., 18:29
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Fokozott figyelmet kérnek a gépkocsival közlekedőktől a Szentlászlói úton a Mária utcánál lévő gyalogátkelőnél. A közlekedési lámpa a csapadékvíz-elvezetés kivitelezési munkái miatt átmenetileg nem működik, a gyalogátkelőt – a Pilisszentlászló felől – megelőző útszakaszon pedig jelzőlámpával szabályozott, váltakozó irányú, félpályás útlezárás marad érvényben. A környéken több gyermekintézmény van, ezért különösen fontos a sebességkorlátozás betartása és a megkülönböztetett figyelem a gyalogátkelőnél.

Az izbégi csapadékvízelvezetés-beruházás kivitelezője, a Strabag Általános Építő Kft. tájékoztatása szerint az iskolakezdésre a Szentlászlói úton, a Mária utcai csomópontban lévő gyalogátkelőhely jelzőlámpás irányítás nélkül ismét használhatóvá válik.

FONTOS: Ha a gyalogátkelőhelyet Pilisszentlászló felől megelőző útszakaszon az ideiglenes forgalomirányító lámpa zöldre is vált, az nem azt jelenti, hogy a Mária utcánál nem fognak gyalogosok átkelni a zebrán. Ezért is kérjük, hogy a KRESZ szabályainak szigorú betartásával közlekedjenek ezen az útszakaszon, és fokozott figyelemmel használják a gyalogátkelőhelyet.

Az iskolakezdési időszakban a rendőrség és a rendészet munkatársai a helyszínen segítik a biztonságos közlekedést.