2024. január 30., 18:19

Hamarosan véget érnek a régészeti munkák a SPAR építkezésnél, felgyorsul az áruház építése. A munkavégzéshez azonban újabb területet kell lezárni, így átmenetileg csökken a parkolóhelyek száma.

Új szakaszába lép az új SPAR áruház építése. Február 6-án véget érnek az építési területen folyó régészeti feltárási munkák, és a Ferenczy Múzeumi Centrum átadja a területet a SPAR-nak.

Üröm az örömben, hogy ebben a szakaszban újabb területeket – borítóképünkön pirossal jelölve – zárnak le a forgalom elől, mert azt felvonulási területként használják az építkezéshez. Ennek következménye, hogy átmenetileg kevesebb parkolóhely áll majd a szentendreiek rendelkezésére.

Ezért azt tanácsoljuk azoknak, akik a területen szeretnének parkolni, hogy február 7-én és az utána következő időszakban korábban induljanak, hogy autójuknak megfelelő parkolóhelyet találjanak. 

A város vezetése folyamatosan tárgyal a beruházóval, és a környéken szóba jöhető lehetséges parterekkel,  hogy amennyiben lehetséges, újabb területek szabaduljanak fel parkolás céljára.