2024. február 22., 15:40

Szentendre Óvárosában egyedülálló fejlesztési lehetőség: a sétálóutca és a Duna korzó által határolt területen két önálló ingatlan egyben, vagy külön-külön eladó. A MűvesztMalommal szemben felújítandó lakóház, a Duna korzó felől felújítandó, műemlék, kúria jellegű épület, Dunára panorámás emeleti lakással, melléképületekkel. A pályázatokat a Hivatal Iktatójába 2024. május 30. 11 óra 00 percig (Városház tér 3. I. emelet) kell benyújtani.

A két telek egybenyitásával nagy belső udvar alakítható ki. Az ingatlanok Vi/K intézményi övezetbe soroltak, a fejlesztés során kereskedelmi, szolgáltató, szállás jellegű, kulturális, közösségi szórakoztató, hitéleti, sport, igazgatási, nevelési, oktatási, egészségügyi, szociális rendeltetést szolgáló épület is lehelyezhető. Meglévő épületben lakó funkció megtartható, de új fejlesztés esetén lakó rendeltetés nem alakítható ki.

Az ingatlanokra egyenként és együttesen is tehető ajánlat, a pályázat benyújtás során az ingatlan(ok) címét a borítékon is fel kell tüntetni. A pályáztatás során előnyt élveznek azok a pályázók, akik az ingatlanok együttesére tesznek ajánlatot; így több pályázati anyag esetén a licittárgyalás menete az alábbi:
Először az együttes pályázatok kerülnek elbírására, amennyiben több érvényes ajánlat érkezik, licittárgyalásra kerül sor, a licit szerint nyertes ár határozza meg a pályázat végeredményét.
Amennyiben az ingatlanokra nincs együttes ajánlat, de bármelyik ingatlanra külön-külön több érvényes ajánlat érkezik, ingatlanonként külön-külön licittárgyalásra kerül sor; az egyes licitek szerint nyertes ár határozza meg az adott ingatlanra vonatkozó pályázat végeredményét.

Minden szükséges információt a pályázati kiírás tartalmaz, amely a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Irodán vehető át és a cikk végén található „pályázat” szövegre kattintva tölthető le. Tájékoztatás telefonon: 26/785-057