2021. február 26., 18:08
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Február 24-én Fülöp Zsolt polgármester meghozta döntését Szentendre város 2021. évi költségvetéséről. A Pénzügyi Kerekasztal és a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság február 23. közös ülésén megtárgyalta és véleményezte a költségvetés-tervezetet, de olyan indítvány, észrevétel nem érkezett, amely a költségvetési rendelet módosítását indokolta volna.

Bár veszélyhelyzetben a polgármester gyakorolja a képviselő-testület feladat- és hatáskörét, de a téma jelentősége miatt Fülöp Zsolt fontosnak tartotta a közös egyeztetést, ezért a képviselő-testület online egyeztetést tartott az előterjesztésről, majd a képviselők február 23-ig nyújthattak be módosító indítványokat.

A Fidesz-frakció írásban nyújtotta be álláspontját. A Pénzügyi Kerekasztal és a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság február 23. közös online ülésen véleményezte a tervezetet. Az észrevételek és javaslatok többnyire költségvetés-technikai kérdéseket feszegettek.

A polgármester – kikérve a Magyar Judit, a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság elnökének és Novák Andrea, a Pénzügyi Iroda vezetőjének véleményét – úgy ítélte meg, hogy az előterjesztésben benyújtott költségvetés-tervezetet az észrevételek érdemben nem érintik, és meghozta döntését. Így megszületett a város 2021. évi költségvetés rendelete.

Szentendre Város 2021. évi költségvetése >>
Szentendre város 2021-es költségvetési előterjesztése >>