2015. július 3., 10:57
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

dabasA tornára Szentendre alközpontként kaptunk meghívót, ahogy jelen volt Pest megye szinte összes alközpont válogatottja, valamint az FTC, a Vasas és kiemelt vendégként az FC Barcelona korosztályos csapata is.

Sorsolásunknak köszönhetően a centerpályán játszhattuk az összes mérkőzésünket. A Szigethalom csapatával kezdtünk és – bár közel sem 100%-on pörögtünk – végül 3:1 arányban győzni tudtunk Zsoca, Kökő és Figi góljaival. Szünet nélkül következett a hazai Dabas alközpont válogatott, akikkel igen jó mérkőzést játszottunk. A pirosak kétszer is vezetést szereztek ellenünk, de mindkét alkalommal sikerült kiegyenlítenünk, sőt a végén büntetőhöz jutottunk, amit Zsoca mellé rúgott… 2:2 lett a vége.

dabas2Ebédszünet után jött a nap csúcspontja, hiszen DKSE Szentendre-FC Barcelona mérkőzés következett. Óriási mérkőzést játszottunk (többek szerint a torna legjobb összecsapását), ahol két rövidpasszos játékra törekvő csapat került szembe. A Barcelona valamivel többet és biztosabban birtokolta a labdát, de a játékosaink nagyon fegyelmezetten és lelkesen fociztak és rendre megakadályozták a katalánok gólratörését. 1:0-s Barca vezetés után Huba büntetőből kiegyenlített, majd Kökő 1 percen belül már a vezetést is megszerezte! Sokáig úgy nézett ki, hogy meglehet a hatalmas siker, végül egy védelmi megingásból, valamint egy szabadrúgás utáni lepattanóból a gránátvörös-kékek 3:2-re győztek. Sajnos utóbbinál a játékvezetők nem vették észre a lesállást. Nagyon büszkék lehetünk a gyerekekre, hiszen azt a Barcelonát sikerült kis híján kétvállra fektetni, amely végül a tornát is megnyerte.dabas2

A Kiskunfélegyháza ellen már nem olyan nagy elánnal, de így is nagy fölényben játszottunk, és győztünk is 2:1-re. Utolsó csoportmérkőzésünkre kiderült, hogy már nem juthatunk tovább, így is, úgy is a harmadik helyen végzünk a csoportban. Mindettől függetlenül a végül szintén a döntőig menetelő Kecskemét I. csapata ellen nagyszerű teljesítményt nyújtottak a srácok. Percekre táboroztunk le az ellenfél térfelén és járattuk a labdát, keresve a lehetőséget a helyzetkialakításra. Két kapufát rúgtunk és jó néhány hatalmas gólhelyzetet is kialakítottunk, de a gólszerzés ezúttal sehogy sem jött össze. Végül két megingásunkat kihasználta a KTE és így 2:0-ra alulmaradtunk.

Nagy öröm, hogy ezen a napon Dabason szerepelhettünk, nem akármilyen élmény volt a gyerekeknek ilyen környezetben és különösen ilyen csapatok (kiemelten az FC BARCELONA) ellen játszani. Minden ilyen alkalom kiváló lehetőség arra is, hogy a megjelenő szakemberek, játékosügynökök előtt a játékosaink megmutathassák mire is képesek. Egy-két noteszbe be is került néhány játékosunk neve…

Egervári Zsolt, edző