2018. október 19., 11:08
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Október utolsó hetében indul a volt TÜZÉP telepnél az új csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése. A munka várhatóan egy hónapig tart és forgalmi változásokkal, sebességkorlátozással jár.

A volt TÜZÉP-telepnél évek óta gondot jelent a csapadékvíz elvezetése, a meglévő rendszer kapacitása elérte a maximumot, a megoldás egy új csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése. A kivitelezés 2018. október 24-én, szerdán kezdődik és várhatóan egy hónapot vesz igénybe.

A területen a kivitelező 4-ÉPV Kft. az aszfalt- és járdaburkolatok, szegélyek bontása után új csatornaelemeket fektet le, tároló tartályt helyez el és csatornaszemet alakít ki a Kőzúzó út, Szabadkai utca – Római temető út sarok között.

A kivitelezés idején a járműforgalom sebességét korlátozzák, ügyelve arra, hogy a forgalmi rendet a lehető legnagyobb körültekintéssel szabályozzák. Tekintettel arra, hogy a Kőzúzó utcában a befogadói végpont az utca S kanyarjába esik, és a kivitelezőnek a teljes úttestet át kell vágnia, a Kőzúzó utca néhány napra – várhatóan október 24-26. között – zsákutca lesz teljes útlezárással.
A másik végpont a Szabadkai utca és a Római temető utca találkozásánál lesz, itt a forgalmat leginkább a Római temető utcára fogják terelni, félpályás útlezárás, sebességkorlátozással.

A beruházást a város saját forrásból finanszírozza, 20.068.124 Ft értékben.