Bűnmegelőzési előadás, rendőrségi nyílt nap - www.szentendre.hu
2017. február 15., 08:02

Bűnmegelőzési előadás Leányfalun

A Szentendrei Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja, Poór István r. törzszászlós és Gáti László r. törzszászlós 2017. február 7-én a Leányfalu Általános Iskolában bűn-, és baleset-megelőzési előadást tartott.

Az iskolában a 7. osztályos diákok részére a rendőrök beszéltek arról, hogy hogyan tudják megelőzni azt sérelmükre lopást kövessenek el a sérelmükre, felhívták a figyelmüket a kábítószerek veszélyeire, valamint baleset-megelőzési témákat is érintettek.

 

Nyílt nap a Szentendrei Rendőrkapitányságon

A rendőrség, így a Szentendrei Rendőrkapitányság számára is fontos az utánpótlás, ezért a kapitányság 2017. február 8-án nyílt napot tartott a rendőri hivatás népszerűsítése érdekében. A szentendrei Petzelt József Szakközépiskola és Szakiskola végzős diákjai látogattak el hozzánk, hogy megismerkedjenek a rendőri munkával, a rendészeti iskolákba való jelentkezés feltételeivel.

A megjelent fiatalokat Kovács László r. ezredes kapitányságvezető a nagyteremben fogadta és köszöntötte. A fiatalok betekintést nyertek a kapitányság szervezeti egységeinek felépítésébe, működésébe és személyes élménybeszámolók keretében is meghallgathatták, hogy miért jó rendőrnek lenni.
A tájékoztatón a rendőri életpálya előnyeit, a szakma szépségeit, a felvételi követelményeket egy jó hangulatban eltöltött tájékoztató keretében hallgatták végig a diákok.

A megjelent középiskolások számára Herdics Antal r. őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály alosztályvezetője, a kapitányság udvarán a sebességmérő eszköz használatáról tartott tájékoztatást.

A diákok a bűnügyi technikai alosztály munkájába is betekintést nyerhettek, a bűnügyi technikus megmutatta, hogy hogyan veszünk le ujjnyomatot, összességében hogyan is történik egy nyilvántartásba vétel.
Az elméleti tudnivalókon kívül a kapitányság épületében tett séta alkalmával megtekinthették a rendőrök munkakörülményeit, megnézhettek, valamint a kezükbe foghatták a bevetéshez használt eszközöket is.
A Szentendrei Rendőrkapitányságon tartott, a rendőri hivatást népszerűsítő nyílt napról további fényképeket az alábbi linken lehet megtekinteni:

https://www.facebook.com/Szentendre-Város-Baleset-Megelőzési-Bizottsága-293292370805700/photos/?tab=album&album_id=977595689042028

Szentendrei Rendőrkapitányság