2021. április 22., 15:40
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Április 26-tól újabb ütemmel folytatódik a belvárosi csapadékvíz-elvezetés építése: az Ady Endre út 1. szakasszal (Dézsma utca – HRSZ 1933 között) folytatja a munkálatokat a kivitelező. A Dézsma utca 1. szakaszt (Bogdányi út – Angyal utca között) ismét lezárják, így nem lesz megközelíthető a Bogdányi út Felsőhegy utca – Dézsma utca közötti szakasz sem.

A „Belvárosi csapadékvíz elvezetés kivitelezés” munkálatai 2021. február 15-én megkezdődtek. A kivitelezés során forgalomkorlátozásra, útlezárásra kerül sor a beruházással érintett utcákban.

A második építési ütemben az alábbi táblázatban szereplő utcákban kell szakaszosan számítani lezárásra, forgalomterelésre.

A gyalogosforgalom a lezárással érintett utcákban végig biztosított!

Április 26-tól a 2.3. ütemmel folytatja a munkálatokat a kivitelező.

Az 1.5. Dézsma utca 1. szakasz (Bogdányi út – Angyal utca közötti szakasz) ismét lezárásra kerül, így nem lesz megközelíthető a Bogdányi út Felsőhegy utca – Dézsma utca közötti szakasz sem!

Építési ütem

Építési hossz

(m)

Becsült építési idő (munkanap) Várható kezdési idő
2.1. Bogdányi út 1. szakasz (Rév utca – Felsőhegy utca között) 120 m 22 nap 2021. 04. 16.
2.2. Bogdányi út 2. szakasz (Felsőhegy utca – Dézsma utca között) között) 100 m 18 nap 2021. 05. 03.
2.3. Ady Endre út 1. szakasz (Dézsma utca – HRSZ 1933 között) 50 m 10 nap 2021. 04. 26.
2.4. Ady Endre út 2. szakasz (HRSZ 1933 – HRSZ 1940 között) Műtárgy építés 20 nap 2021. 05. 03.
Összesen: 270 m 70 nap  

A második építési ütem fedvényterve

További információ: Bana Erzsébet, +36-20-411-2684

A második építési ütemben a beruházás során a kivitelező akadályba ütközött, nem tudott tervszerűen haladni, amelynek egyik oka a Dézsma utcában lévő ivóvízvezeték cseréje. Önkormányzatunk és a DMRV Zrt. együttműködésének köszönhetően a DMRV Zrt. a Dézsma utca alatt húzódó ivóvízvezetéket korszerűsíti, így a csapadékvíz-csatorna fektetésével egyidejűleg a fél évszázados azbesztcement ivóvíz-nyomóvezeték megújítására is sor kerül. A DMRV beruházásával várhatóan a teljes belvárost sújtó vízkorlátozások száma jelentősen csökken a későbbiekben.

Emiatt több részütem összetorlódott, aminek következtében a Bogdányi út – Ady Endre út – Dézsma utca csomópontja nem lesz átjárható, illetve a Dézsma utca és a Bogdányi út (Rév utca – Dézsma utca) közötti szakasza sem lesz gépjárművel megközelíthető. Így sajnos egy nagyobb egybefüggő területrész gépjárművel történő megközelíthetősége korlátozott lesz.

2.3. ütem Ady Endre út 1. szakasz (Dézsma utca – HRSZ 1933 között)

A Bogdányi út Rév utca – Dézsma utca közötti szakasza nem lesz megközelíthető gépjárművel, a területre csak az építési forgalom hajthat be.

Az Ady Endre utca Dézsma utca és a Hrsz 1933 közötti szakasza nem lesz megközelíthető gépjárművel, a területre csak az építési forgalom hajthat be.

A Dézsma utca Bogdányi út és Ilosvay Varga utca közötti szakasza nem lesz megközelíthető gépjárművel, a területre csak az építési forgalom hajthat be.

Az Ady Endre utcába csak a lakók és az építési forgalom hajthat be annak érdekében, hogy a gépjárművel nem megközelíthető ingatlantulajdonosok az utcában a KRESZ szabályai szerinti szabályos várakozásra alkalmas helyen elhelyezhessék gépjárműveiket. Mivel az Ady Endre utcába az építés idejére csak az ott lakók hajthatnak majd be, ezért nagy valószínűséggel részükre elegendő várakozóhely fog rendelkezésre állni az Ady Endre utca két oldalán párhuzamos várakozással.

Az építés idején három utca zsákutca kialakításúvá válik, az Ábrányi Emil utca, az Ady Endre utca és az Angyal utca ideiglenes forgalmi rendje zsákutca kialakítású lesz. Az Ábrányi Emil utca lakói csak a Mogyoró utca irányába hagyhatják el ingatlanjaikat gépjárműveikkel, az Angyal utca lakói pedig csak a Bartók Béla utca irányából közelíthetik meg ingatlanjaikat.

Az Ady Endre utca lakói behajtással nem érintett területeiről csak a Duna korzó irányába hagyhatják el ingatlanjaikat, és vagy a Mandula utcán kijelölt terelőútvonal felhasználásával, vagy a 11. sz. főút felé hagyhatják el a területet gépjárműveikkel.

A Duna korzó védett övezetén csak az hajthat át, akinek van behajtási engedélye arra a zónára vonatkozóan.

 

Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

 

 Kiemelt kép: Bellai László