2018. szeptember 28., 14:01
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szeptember 26-án a boldogtanyai Ilona-pihenőnél folytatódott az utcafórumok sorozata Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Pintér Ádám, a körzet önkormányzati képviselője, dr. Török Balázs városfejlesztésért felelős alpolgármester és Nagy Attila kabinetfőnök részvételével.

A lakosok kérdezték…

A fórum egyik hangsúlyos témája az útfelújítás volt: mint kiderült, az útépítés és a-szélesítés az egész hegyen kulcskérdés, mert – különösen télen – nagyon nehéz a közlekedés a meredek, kanyargós utakon. Az útjavítások minőségével sem voltak elégedettek a lakosok, mert nem időtállóak. Két helyre kérték szalagkorlát felszerelését: a Boldogtanyai útra a Zerge utcai kanyarnál, illetve a Cserebogár utcába, ahol az úttól fél méterre szakadék van. Kérték ezen kívül még a súlykorlátozás bevezetését, illetve a közvilágítás bővítését.

A hegyen sebességkorlátozásra is szükség lenne, mert nagy az autóforgalom, és sokan lendületből akarnak felmenni. Felhívták a figyelmet az illegális szemétlerakásokra.

A kisgyerekes szülők a Duna korzót megnyitását kérték az autós forgalom előtt az iskolakezdés időszakában, mert reggelenként a kocsisor a Boldogtanyai útig torlódik vissza, a belvárosig tartó 4 km-es utat 40 perc alatt tudják megtenni. A fórum végén pedig ezúttal is szóba került az üdülőterület lakóterületté nyilvánításának lehetősége, ami nagy előnyt jelentene számukra például az állami támogatások tekintetében.

…a városvezetők válaszolták

A polgármester elmondta, hogy Szentendrén nagyon sokat utat kellene építeni, a fejlesztésekkel a meglévő források alapján tudnak haladni, az útépítést az 1+ 1 pályázattal lehet felgyorsítani. Súlykorlátozást bevezetéséről már született döntés: 12,5 tonna fölött mindenhova csak engedéllyel, térítés ellenében lehet behajtani, az így bejövő összeget pedig visszaforgatják útépítésre. Már jövő év elején hatályba léphet a rendelet, addigra mindent kitábláznak.

A korzó megnyitásával kapcsolatban elmondta, hogy az átépítése tervben van, a cél egy autómentes övezet kialakítása, de megvizsgálják a kérdést. Az útjavítások minőségével kapcsolatos észrevételeket megköszönte, mert erre szükség van az ellenőrzés, a javítás érdekében. Elmondta, hogy a HÉSZ szabályozza, hogy milyen feltételek megléte szükségesek az átminősítéshez, ezek szigorúak, ezért egyelőre nem lát rá reális esélyt.

Kérte, hogy jelentsék be az illegális szemétlerakást az ügyfélszolgálatnak pontos helyszínnel, akkor fel tudják számolni. Pintér Ádám hozzátette, hogy a városfejlesztési bizottság döntése alapján a teljes hegyvidéki terület 30-as zóna lesz, és már el is kezdték a táblák kihelyezését.

Egy lakó kérésére a fórum végén bejárást tartottak, hogy megnézzék az útjavítások minőségét.