2016. június 29., 10:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Arany minősítést szerzett a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttese a VI. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tudon. A több mint kétszáz produkciót felvonultató döntőt június végén tartották Harlányban.

Az elő- és középdöntő sikere után a döntőn is indult a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttese a nyugdíjasok Ki-Mit-Tudján.

A döntőre június 24. és 26. között került sor Harkányba. Az első nap felvonulással kezdődött, a Thermál Hoteltól a Nagyszínpadig. A megnyitó után kezdetét vette a nagyszabású megmérettetés.

A rendezvények három helyszínen bonyolódtak, a Nagyszínpadon, a Művelődési házban és a Thermál Hotel konferenciatermében. A három nap alatt 202 produkcióra került sor. Volt szóló ének, vers, próza, népdalkörök, néptánc, egyéb tánc.

Az együttesünk a Nagyszínpadon tartotta előadását, amivel arany minősítést szerzett.

„A nagy meleg ellenére sikerült egy jó hangulatú kellemes hétvégét tölteni Harkány városában. Köszönjük támogatóinknak a segítségét, akik lehetővé tették, hogy autóbusszal jussunk el a helyszínre, így megkönnyítve idős tagjaink utaztatását” – mondta Horváth Jenőné az együttes képviseletében.