2023. szeptember 11., 15:19

2023. szeptember 8-án, immár kilencedik alkalommal rendezte meg a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub az idősek körében nagy népszerűségnek örvendő bográcsozást a Postás strandon.

A rendezvényen részt vett Fülöp Zsolt polgármester, Magyar Judit alpolgármester, Márki Miklós alezredes, a Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka, Gerőcs Katalin az Egészséges Városért Alapítvány elnöke, Koós Gábor nyugállományú alezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) Közép-magyarországi régió vezetője, Szalai Zoltán a Kinizsi Sport Egyesület elnöke, Rédei Istvánné Julika, a Helyőrségi Művelődési Otthon vezetője.

Az idősklub tagjai, családtagjai és barátai mellett az esemény vendége volt a Váci Obsitos Dalárda és Dalkör Kulturális Egyesület vezetősége, a Szentendre Gyökerei Baráti Társaság elnöke és tagjai és a  szentendrei tüzér nyugdíjasok.

A program a Szentendre Város Baleset-Megelőzési Bizottsága tájékoztatásával kezdődött, ahol ismételten sok hasznos tanáccsal látták el a résztvevőket. A polgármesteri köszöntő után Kapi Gábor nótáskapitány katonadalokat adott elő, majd a Helyőrség Katonazenekar színvonalas előadása szórakoztatta a résztvevőket.

Gerőcs Katalin, az Egészséges Városért Közalapítvány elnöke tájékoztatta a résztvevőket a város támogatásával, az idősek tiszteletére rendezett szeptember 27-i idősek napjáról, amely a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban lesz.

A délre elkészült bográcsban főtt hagyományos gulyáslevest Váradi Mihályné Terike főzte, amelynek elfogyasztása után a klub asszonyainak almáslepényét szolgálták fel.
A rendezvény Horváth Lajos harmonika játékának kíséretével, közös énekléssel zárult.

A Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub ezúton is köszöni támogatói, tagjai segítségét, munkáját.

(Fotó: Bellai László / Szentendre.hu)