2019. március 25., 11:23

A V8 Uszoda egészségnapján, április 6-án, szombaton 10 órától Vrábel Kriszta, a Dolce Vita gasztroblog és a 160 grammos szénhidrátdiéta receptkönyv-sorozat szerzője tart előadást.

• Blogodon minden megtalálható, ami az életmódváltáshoz kell: könnyen, gyorsan elkészíthető ételek receptjei, natúr alapanyagok és edzéstervek is. Mi inspirált, hogy létrehozd a blogot, hogy szakácskönyveket írj?
Harmincöt éves voltam, amikor inzulinrezisztenciával diagnosztizáltak. Amikor szembesültem a betegséggel, a kezelőorvosom elmondta, mennyire fontos a diéta és a testmozgás, de még nem vettem igazán komolyan. Jó egy év eltelt, mire leesett a tantusz. Úgy éreztem, még nagyon fiatal vagyok ahhoz, hogy innentől gyógyszereken éldegéljek életem végéig. Elkezdtem tudatosan megváltoztatni mind az étkezésemet, mind az életmódomat.

• Mi a titka receptjeid népszerűségének?
Az olvasók visszajelzései alapján egyértelműen az, hogy gyors, egyszerű receptek, amelyek működnek. Tartósan és kínlódás nélkül lehet velük fogyni. Nem csodaszerről van szó, az étkezés lényege röviden összefoglalva: természetesen kell étkezni. Nem azt kell előtérbe helyezni, hogy az ételünk gluténmentes, ilyen-olyan mentes legyen (ha ezt amúgy nem indokolja orvosi vizsgálat eredménye), hanem hogy kerüljük a feldolgozott élelmiszereket. Hajlamosak vagyunk rá, hogy már reggel, aztán nasira, ebédre, vacsorára feldolgozott ételeket együnk, amelyek tele vannak tartósítószerekkel, aromákkal, hozzáadott cukrokkal, módosított szénhidrátokkal, mert arra hivatkozunk, nincs időnk a főzésre. Ha csak negyed óránk van, arra is szeretnék alternatívát nyújtani, hogy ne rendeljünk készen a pizzafutártól vacsorát, hiszen amíg kiérkezik a pizza, már el is készítem az otthoni alapanyagokból a sokkal finomabb és egészséges vacsorát. A vásárlás is nagyon tudatos nálam, nem veszek semmit, amiben adalékanyagok vannak. A természetes alapanyagokból lemondás nélkül lehet olyan étrendet összeállítani, ami teljes értékű és egészséges.
Megszámlálhatatlan mennyiségű receptet próbáltam ki, formáltam a magam ízlésére, vagy találtam ki az elmúlt időszakban. Rengeteget tanultam, tapasztaltam az alapanyagokról, ételekről, táplálkozásunkról. Ezt a tudást szeretném felhasználni arra, hogy olyan recepteket osszak meg másokkal, amelyek egészségesek, fogyni lehet velük, amelyekkel teljes értékű étrendet követhetünk, lemondások nélkül, és ami a legfontosabb, élvezetesen. Azt az étrendet mutatom be a blogomon, amely nekem segített kigyógyulni az inzulinrezisztenciából, amellyel újra egyensúlyba és versenysúlyba kerültem.

• A tudatos táplálkozás mellett milyen mozgásformákat választottál?
Én is úgy kezdtem, ahogy mások. Emlékszem, az elején kétszáz métert tudtam lefutni, és ma már félmaratont futok. Alapvetően pedig „mindenevő” vagyok a sportok terén: a súlyzós edzésektől kezdve a futáson át, az evezés a Dunán, a korcsolyázás, síelés a családdal, vagy egy hétvégi kirándulás, jöhet bármi, ami sport és mozgás. Kézenfekvő az is, hogy amíg a fiaim úszóedzésen vannak, én is úszom. Ez a mozgásforma mindenkinek hasznos, és előnye, hogy fokozatosan lehet növelni a terhelést a szervezetre.

• Úgy tudom, hogy hamarosan Szentendrére költözöl a családdal.
Igen, már tart az építkezés, úgyhogy bízom benne, hamarosan ideköltözhetünk, és a gyerekek szeptembertől Szentendrére járnak iskolába.

 

 

Egészségnap a V8 uszodában

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ked 05

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 05

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.