2021. augusztus 23., 17:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A szentendrei iskolák a napokban értesítik a szülőket az iskolai COVID-védőoltási lehetőségről. Kérik, hogy augusztus 25-ig feltétlenül válaszoljanak az elektronikus levélre, hogy kérik-e, vagy sem gyermekük beoltását. Az internetes regisztrációra és időpontfoglalásra továbbra is van lehetőség.

Az iskolai oltási akció augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án lesz. Az oltás Pfizer-vakcinával történik. COVID-védőoltást a 12. életévét már betöltött, még be nem oltott gyerekek kaphatnak.

Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fognak kapni a szülők arról, hogy a gyermekük pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul, vagy egy másik közeli intézmény. A szülői hozzájáruló nyilatkozatot az oltási napon kell a gyermeknek magával vinnie az oltás helyszínére. A második oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítik a szülőket. Amennyiben nem kívánnak élni az iskolai oltás lehetőségével, vagy a gyermek már be van oltva, akkor ezt is jelezzék az iskoláknak.

Június óta lehet regisztrálni a 12–17 éves korú gyermekeket a COVID-védőoltásra, eddig 201 ezren regisztráltak, és 167 ezren már megkapták a vakcinát.  Az internetes regisztrációra és időpontfoglalásra továbbra is van lehetőség.  A vakcinainfo.gov.hu holnapon lehet regisztrálni, majd időpontot foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon.  Ugyanitt regisztrálhatnak, majd foglalhatnak időpontot azok a pedagógusok és iskolai dolgozók is, akik még nem vették fel az oltást. A korábban már beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók a www.eeszt.gov.hu oldalon tudnak a harmadik oltásra időpontot foglalni.