2023. szeptember 25., 19:31

A 2023-as Városrészi Költségvetés két nyertes projektjének kivitelezése kezdődik el a héten. A Tyúkosdűlő, Petyina, Boldogtanya és Papsziget környéke városrészben a Galagonya, a Pannóniatelepen a Menta utcát újítják fel stabilizált burkolattal. A betonútalapon szeptember 27-én, szerdán dolgozik a kivitelező. Aznap mindkét utcában teljes útlezárás lesz.

A burkolat kivitelezése két munkanapot vesz igénybe mindkét utcában. Az első alkalommal betonútalap készül a meglévő anyag helyszíni felhasználásával 20 cm mélységig 5% cementadagolással és utókezeléssel. Erre szeptember 27-én kerül sor. A második munkanapon két rétegű dolomitköves bitumenszórás és hengerelés lesz, erre az időjárástól függően októberben kerül sor.

A Menta utca 80 méteres közterületi szakaszán készülő burkolat kivitelezési költsége 2,96 millió forint.

A Galagonya utca középső szakaszán 95 méteren újul meg a burkolat, ennek költsége: 4,1 millió forint.

A munkák idejére mindkét utcában teljes útlezárás lesz szeptember 27-én!

A kivitelezők azt kérik, hogy a gépkocsival közlekedők szeptember 27-én, szerdán reggel 8 óráig hagyják el az utcát, de délután 16 óra után már vissza lehet térni. Gyalogosokat és természetesen szükség esetén a mentőt, a : rendőrséget és a tűzoltókat átengedik.

Fontos tudni, hogy a Menta utca zsákutca, ezért kerülő útvonalat nem tudunk ajánlani.

A Galagonya utca estében kerülni a Tölgy utca, Holló utca, Fülemüle utca, Erdősor utca felé lehet. Mivel a szemétszállítás ebben az utcában szerdai napra esik, ezért kérik, hogy a Holló utcára és az Erdősor utcára tegyék ki a szemetes kukákat.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.