2024. május 6., 17:04

Május 2-án tereprendezéssel kezdődött a Katona József utca burkolatfelújítása, május 9-én, csütörtökön a remix betonútalap lerakásával folytatódik. Ezért csütörtökön és pénteken, május 9–10-én – a munkavégzés idejére és a beton megkötése érdekében – le kell zárni az utcát.

Ahogy azt korábban megírtuk múlt héten tereprendezés, az útalap előkészítése folyt az utcában. Csütörtökön kivitelezik a betonútlapot 204 m hosszan és átlag 4,25 m szélességben, a meglévő burkolat helyszíni felhasználásával, cementadagolással, utókezeléssel. A beton megkötéséhez minimum egy napra van szükség, ezért pénteken, május 10-én még le lesz zárva az utca. A hétvégére a lezárást megszüntetik, de kérik az ott lakókat, hogy csak akkor használják az úttestet, ha feltétlenül muszáj, és kíméletesen vezessenek, kerüljék forgó, oda-vissza tolató, hirtelen fékező manővereket.

A kivitelezők azt kérik, hogy a gépkocsival közlekedők május 09-én 7:30-ig hagyják el gépjárműveikkel az utcát, behajtani csak május 10-én, péntek este lehet. A környező utcákban tudnak parkolni, kerülni a gépkocsival közlekedők.

A befejező kivitelezéssel, a dolomitköves bitumenszórással fejeződik be a felújítás, amire május 14-én, kedden kerül sor.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.